Utorak, 7 Aprila, 2020
Velika Kladuša 10° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
18. Marta. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Vijećnici traže odgovore, uz sve opstrukcije ipak sazvan Kolegij Općinskog vijeća

Na inicijativu 10 vijećnika opozicije sutra se održava Kolegij Općinskog vijeća Velika Kladuša na kojem će se tražiti hitno održavanje sjednice Općinskog vijeća gdje će vijećnici tražiti odgovore na mnoga pitanja, ali i odgovornost vladajućih u izvršnim i zakonodavnim organima.

Naime, vladajuća Laburistička stranka uporno odbija da sazove redovnu sjednicu Općinskog vijeća jer su svjesni da su prešli sve mjere i da sve veći broj vijećnika kako zbog pritiska javnosti tako i vlastite savjesti traži odgovore i pozivaju na odgovornost vladajuće za propale projekte, te totalnu nebrigu i neodgovornost kada je u pitanju zaštita građana u jeku pandemije.

Kako neslužbeno saznajemo, određenim državnim službenicima je usmenim putem naređeno da na sve moguće načine spriječe sazivanje kolegija kojeg su po Statutu Općine zatražili vijećnici opozicije.

Pritisak nije urodio plodom jer je i sam Predsjedavajući vijeća, svjestan situacije i krivične odgovornosti koje bi snosio kršeći Statut sazvao Kolegij Općinskog vijeća za četvrtak, 19.03, u 11,00 sati.

Predsjedavajući je bio primoran da sjednicu sazove telefonskim putem, jer je bio spriječen da sazove na uobičajen način.

Više informacija vam donosimo nakon sutrašnjeg kolegija.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor