Petak, 10 Aprila, 2020
Velika Kladuša 6° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
11. Februara. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: radiovkladusa.ba
Velika Kladuša: Održana javna rasprava o poticajima u poljoprivredi

U Velikoj Kladuši danas (11. februar) je održana Javna rasprava  vezno za  izradu kantonalne odluke i uputstva za poticaje u poljoprivredi za 2020. godinu. Javnu raspravu kojoj su prisustvovali kladuški poljoprivrednici organiziralo je Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u saradnji sa Općinom Velika Kladuša. Cilj javne rasprave bio je prikupiti prijedloge i sugestije poljoprivrednih proizvođača koje bi se mogle ugraditi u odluke i uputstva za 2020. godinu po kojima se isplaćuju poticaji za poljoprivrednu proizvodnju, a koje se u nadležnosti kantonalnog resornog ministarstva, te prijedloge koji će biti upućene na Nacrt Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2020. godinu kojeg je pripremilo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Najveći broj primjedbi poljoprivrednih proizvođača odnosio se na postavljena ograničenja pri isplati poticaja, te je istaknut problem smanjenja obima poljoprivredne proizvodnje i broja poljoprivrednika što je, između ostalog, uzrokovano iseljavanjem stanovništva.

Kako je na javnoj raspravi istakao ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK-a Sulejman Kulenović, bitno je čuti poljoprivrednike, njihove probleme i prijedloge kako ih prevazići.

Prema riječima ministra Kulenovića u 2020. godini poljoprivrednici od Kantonalnog ministarstva mogu očekivati povećanje poticaja, mladi poljoprivredni proizvođači će biti podržani kroz StartUp paket, a očekuju se i dodatna podrška kroz budžet da bi se održala poljoprivredna proizvodnja Unsko-sanskog kantona.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor