Subota, 1 Avgusta, 2020
Velika Kladuša 26° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
15. Jula. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Ustavni sud donio presudu da je načelnik nezakonito proglasio Budžet Općine Velika Kladuša

Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučujući o zahtjevu Premijera Unsko sanskog kantona za utvrđivanje ustavnosti Budžeta Opštine Velika Kladuša za 2020. godinu i Odluke o izvršavanju Budžeta Opštine Velika Kladuša za 2020. godinu, na osnovu člana IV.C.3.10.(2) d) Ustava Federacije Bosne i Hercegovine, na sjednici bez javne rasprave održanoj dana 01.07.2020. godine, donio je PRESUDU: „Utvrđuje se da su Budžet Opštine Velika Kladuša za 2020. godinu i Odluka o izvršavanju Budžeta Opštine Velika Kladuša za 2020. godinu (Službeni glasnik Opštine Velika Kladuša“, broj: 4/20) doneseni suprotno Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine od strane neovlaštenog organa“.

Podsjećamo, Općinsko vijeće je u skladu sa važećim zakonima i propisima donijelo Budžet Općine Velika Kladuša, a načelnik je odbio takav budžet i proglasio svoj budžet koji se znatno razlikuje od onog što je usvojilo Općinsko vijeće, što je presedan koji nije zabilježen u Bosni i Hercegovini.

Veza: Vanredna sjednica OV: Usvojen Budžet, ukinut bijeli kruh, usvojen Zaključak o uspostavi izolatorija u Dvorani

Neslužbeno saznajemo da je Abdić iz budžeta Općine nezakonito prebacio veće iznose novčanih sredstava svojim udruženjima i JKUP Komunalije.

Cifra od 600.000,00 KM za koju Tužilaštvo trenutno tereti Abdića za nezakonito raspolaganje budžetskim sredstvima će ovim porasti za onaj iznos koji je Abdić sad već nezakonito prebacio iz budžete kojeg je samostalno nezakonito proglasio.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor