Subota, 30 Januara, 2021
Velika Kladuša 1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
16. Novembra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
U Velikoj Kladuši još nije siguran pobjednik za načelnika

Po rezultatima za načelnika Općine Velika Kladuša sa terena, kako od stranaka tako i Općinske izborne komisije, utrka za mjesto načelnika je sve samo nije gotova.

Općinska izborna komisija je poslala zvanične nepotvrđene rezultate Centralnoj izbornoj komisiji vodeći se onim čim oni raspolažu u ovom trenutku i po tim nepotvrđenim rezultatima Abdić vodi ispred Hušića za 338 glasova, s tim da je ovo provjereno netačan podatak jer je jedan član biračkog odbora ispred Laburističke stranke u mjestu Marjanovac (ne)namjerno pogrešno upisao rezultate i oduzeo Hušiću 148 glasova, o čemu obavještena i Centralna izborna komisija i čeka se njihova odluka.

Naime prema rezultatima brojanja u Marjanovcu Jasmin Hušić je odnio pobjedu sa 151 glasom, dok je drugi bio Abdić sa 141 glasom, Pajazetović sa 13 glasova, Ramo Hušidić sa 3 glasa i Behrić sa 14 glasova.

Kako saznajemo, član biračkog odbora u Marjanovcu ispred laburističke stranke je na neki način pored predsjednika biračkog odbora upisivao konačne rezultate za to biračko mjesto, čitao ispravne rezultate a upisao netačne tako što je Ademu Pajazetoviću dao glasove Jasmina Hušića (151), a Jasminu Hušiću upisao svega 3 glasa.

Članovi biračkog odbora su dali pisane izjave i potvrdili da rezultati koji su predani Općinskoj izbornoj komisiji nisu tačni, te su izjave i prigovor upućeni ka Centralnoj izbornoj komisiji.

Kada se Hušiću dodaju ovi glasovi razlika između njega i Abdića se smanjuje na svega 130 glasova, s tim da po našim saznanjima ima još puno neregularnosti prilikom brojanja i upisivanja konačnih rezultata o čemu je Centralna izborna komisija također obavještena i kad se sve pregleda prednost Abdića bi mogla biti ispod 90 glasova.

Ostaje još da se prebroje glasovi iz dijaspore (830 prijavljenih), te glasovi mobilnih timova.

Ono što posebno treba istaknuti jeste velik broj nevažećih listića (blizu 1.000) od čega je preko 660 listića praznih, zbog čega će po svemu sudeći biti podnesene krivične prijave zbog osnovane sumnje u izbornu krađu.

Sve u svemu, utrka za načelnika Velike Kladuše nikad nije bila neizvjesnija i imaju realne šanse da dođe do preokreta u konačnim rezultatima.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor