Subota, 8 Avgusta, 2020
Velika Kladuša 17° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
11. Februara. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: radiovkladusa.ba
Staniša Primož dobitnik javnog priznanja Počasni građanin, ni ove godine nema dobitnika Februarske nagrade

Staniša Primož iz Novog Mesta, Slovenija dobitnik je javnog priznanja “Počasni građanin Općine Velika Kladuša”, većinom glasova odlučeno je na 34. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Velike Kladuše koja je održana u ponedjeljak, 10. februara. Ovo je po prvi put da je ovo priznanje dodijeljeno, a Primožu je dodijeljeno za poseban lični doprinos u razvoju i promovisanju lokalne zajednice iz oblasti privrede.

2012. godine Primož je u Velikoj Kladuši registrovao firmu za proizvodnju trampolina „Akrobat“ koja danas upošljava više od 130 radnika. Ni ove godine nema dobitnika Februarske nagrade. Prijedlog Komisije za odlikovanja i druga javna priznanja kojim je za ovo javno priznanje bio predložen Šemso Šabić iz Velike Kladuše za poseban lični doprinos u razvoju lokalne zajednice u oblasti humanitarnog rada nije dobio potrebnu većinu.

Većinom glasova vijećnika javno priznanje “Plaketa Općine Velika Kladuša” dodijeljena je Odbojkaškom klubu invalida „PANDA“ Velika Kladuša, za poseban doprinos u razvoju i promovisanju lokalne zajednice u oblasti sporta, Tariku Salkiću, za poseban lični doprinos u promovisanju lokalne zajednice na sportskom nivou, zatim Udruženju Atletski klub „Krajišnik“ Velika Kladuša, za doprinos u razvoju i promovisanju lokalne zajednice u oblasti sporta, te Subhiji Rizviću za poseban lični doprinos u razvoju lokalne zajednice u oblasti humanitarnog rada. Dobitnici javnog priznanja “Zahvalnica Općine Velika Kladuša” većinom glasova vijećnika su Mirza Koljić, za poseban lični doprinos u razvoju lokalne zajednice u oblasti kulture, sporta i humanitarnog rada, Taris Beganović, Iman Ružnić i Ermin Beganović, za poseban lični doprinos u promovisanju lokalne zajednice na sportskom nivou, Idriz Muheljić, za poseban lični doprinos u razvoju lokalne zajednice u oblasti lokalne infrastrukture i humanitarnog rada, te Damir Bašić, za poseban lični doprinos u razvoju lokalne zajednice u oblasti kulture. Na 34. redovnoj sjednici vijećnici su raspravljali i usvojili i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o visini privremenih, jednokratnih i drugih novčanih pomoći.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor