Srijeda, 22 Januara, 2020
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
18. Novembra. 2019., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: USN.ba / VKportal
Smijenjen predsjedavajući Skupštine USK Agan Bunić

Na vanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona koja je održana danas smijenjen je predsjedavajući Agan Bunić.

Smjena Bunića uslijedila je zbog eksplicitnog snimka koji je osvanuo na stranici Pornhub, a za smjenu je glasalo 16 zastupnika, protiv je bilo šest, dok je suzdržano bilo također šest zastupnika.

Smjenu Bunića podržali su zastupnici SDA, DF-a, POMAK-a, Naše stranke i Laburisti. Zastupnici SDP-a, Nezavisnog bloka i Ilda Alibegović, nezavisna zastupnica, bili su suzdržani. A-SDA je bila protiv, a Bunić i zastupnica Ifeta Kadić su napustili skupštinsko zasjedanje prije samog glasanja.

Sporni snimak zbog kojeg je Bunić smjenjen ničim ne dokazuje da se zaista radi o Buniću, što uveliko potvrđuje priču da se radi o montiranom procesu gdje su glavni akteri pojedinci iz SDA.

Prema riječima sada već bivšeg predsjedavajućeg, razlog ove smjene leži u nastojanjima opozicije da uzme vlast, a on je već ranije kazao kako u vlast ne želi sa Laburističkom strankom, što mu je bilo ponuđeno.

Također, presedan je i glasanje zastupnice Naše stranke sa SDA i podrška prijedloga SDA s obzirom na stav Naše stranke kada je riječ odnos i podrška nacionalnim strankama. Međutim, zastupnica Alibabić je kazala da je stav Naše stranke sličan stavu PoMAK-a, te da ovo nije koaliranje sa SDA i Laburističkom strankom.

Dobro upućeni izvori tvrde kako je poslanik POMAK-a Zikrija Duraković ipak spreman za ulazak u vlast sa SDA, Laburistima i DF-om, ali onaj presudni glas za rušenje aktuelne vlade još nedostaje i po svemu sudeći da će ostati nedostižan za SDA i Laburističku stranku koji bi u eventualnoj novoj vladi bili glavni nosioci iste.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton