Nedjelja, 2 Avgusta, 2020
Velika Kladuša 20° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
7. Jula. 2020., Velika Kladuša
SDA Velika Kladuša isključila dr. Senada Okanovića iz članstva stranke

Zbog preuzimanje funkcije VD direktora velikokladuškog Doma zdravlja, saopćenjem se oglasila OO SDA Velika Kladuša u kojem navodi:

„OO SDA Velika Kladuša priliku koristi obavijestiti građane Opčine Velika Kladuša da se ograđuje od svih dešavanja u vezi s imenovanjem novog rukovodstva velikokladuškog Doma zdravlja.

Općinska organizacija SDA Velika Kladuša je u skladu sa Statutom SDA, na prethodnoj sjednici 05. juna 2020. godine usvojila Zaključak kojim se od Senada Okanovića člana SDA traži da prekine suradnju sa strankom Narod i pravda, te da prestane biti sukreator lokalne zdravstvene politike u ime drugih političkih subjekta i takvim ponašanjem nanositi štetu ugledu SDA. Kao član SDA ne može u ime druge stranke, preuzeti rukovodeću funkciju direktora Doma zdravlja Velika Kladuša.

Ograđujemo se od ovakvih postupaka, od mogućih negativnosti i posljedica koje mogu nastati provođenjem programa i zahtjeva pojedinaca iz stranke Narod i pravda u Domu zdravlja.

Želimo saopćiti javnosti da je Senad Okanović ovim činom postupio suprotno Principima kadrovske politike i time sam sebe, sukladno odredbama Statuta, isključio iz članstva SDA“.

Napominjemo da je dr. Okanović bio dugogodišnji član SDA a trenutno je i vijećnik u Općinskom vijeću.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor