Petak, 10 Jula, 2020
Velika Kladuša 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
22. Juna. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: SDP BiH Velika Kladuša
Saopćenje za javnost povodom konstantnih napada na SDP BiH od strane predsjednice Laburističke stranke BiH

Povodom konstantnih napada i prozivanja SDP BiH od strane predsjednice Laburističke stranke BiH Elvire Abdić Jelenović u vezi sa hapšenjem i pritvaranjem Fikreta Abdića, načelnika Velike Kladuše, Općinska organizacija SDP BiH Velika Kladuša izdaje sljedeće saopćenje za javnost.

Žalosti nas činjenica da predsjednica Laburističke stranke BiH Elvira Abdić Jelenović posljednjih nekoliko dana putem društvene mreže Facebook u svojim video obraćanjima konstanto proziva i napada SDP BiH u vezi sa hapšenjem i pritvaranjem Fikreta Abdića, načelnika Općine Velika Kladuša.

SDP BiH nema nikakve veze sa ovim slučajem i u potpunosti se ograđujemo od navedenih prozivki koje su neutemeljene, a zasnivaju se na tome da diskreditiraju SDP BiH a pogotovo pojedine članove OO SDP BiH Velika Kladuša.

Činjenica je da predsjednica Laburističke stranke BiH Elvira Abdić Jelenović traži krivca u nekom drugom za novonastalu situaciju, a neće javno da prizna da je upravo ona najodgovornija osoba za hapšenje svoga oca Fikreta Abdića, načelnika Općine Velika Kladuša, a s ciljem da stekne određenu materijalnu korist.

Uzimajući u obzir činjenicu i da je predsjednica Laburističke stranke BiH Elvira Abdić Jelenović također osumnjičena u ovom slučaju te da je ista pobjegla u R. Hrvatsku, pozivamo javnost da sa visokom dozom nepovjerenja promatraju njene objave jer se ista na taj način pokušava iskupiti kod javnosti i prikazati kao najveća žrtva.

Napominjemo, da su Aladin Ćerimović, Anel Šahinović i Fikret Bašić kojima se najviše spočitava da su krivi za hapšenje načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića, Sulejmana Silića, Sanje Silić, Selima Kajtezovića, Hašima Grahovića i Fatme Galijašević napustili Laburističku stranku BiH, između ostalog, jer Predsjedništvo Laburističke stranke BiH i Općinski načelnik nisu htjeli ispoštovati zaključak broj: 012-00-VK/19 od 15.12.2019. godine u kojem se traži da se u Općinskom organu uprave Velika Kladuša ukinu sva prekomjerna ovlaštenja data pomenutim licima koji su zloupotrebljavali svoja ovlaštenja i time pomogli u hapšenju Općinskog načelnika.

Također napominjemo, da su takav zaključak donijela 23 člana OO Laburista BiH, te da je za ovakav zaključak jedino predsjednica Laburističke stranke BiH Elvira Abdić Jelenović bila protiv uz obrazloženje da se oni koje danas Elvira Abdić Jelenović najviše proziva ne trebaju petljati u rad Općinskog organa uprave Velika Kladuša.

OO SDP BiH Velika Kladuša je stava da pravosudni organi treba da rade svoj posao i da ispitaju i utvrde sve okolonosti u vezi sa krivičnim djelima koja se stavljaju na teret optuženima.Niko u ovoj državi ne treba biti iznad zakona i svi trebamo poštovati zakone i raditi u skladu sa tim, u suprotnom imat ćemo opet nemile scene u Velikoj Kladuši i naša Općina će se u negativnom svijetlu prikazivati širom zemlje.

Iz OO SDP BIH Velika Kladuša poručujemo, da u Velikoj Kladuši nisu svi korumpirani i ne gledaju svi svoj privatni interes, te poručujemo predsjednici Laburističke stranke BiH Elviri Abdić Jelenović da se što brže vrati u Veliku Kladušu te time pokaže svoju odgovornost i hrabrost građanima Općine Velika Kladuša.

PR OO SDP BIH VELIKA KLADUŠA

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor