Petak, 16 Oktobra, 2020
Velika Kladuša 7° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
9. Oktobra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Rezultat nesposobnog menadžmenta: Radnici Komunalija u problemima

U više naših prethodnih članaka smo pisali o nesposobnosti menadžmenta JKUP “Komunalije” zajedno sa sestrinskom firmom “Alatuša” i logički najavljivali da takvo poslovanje vodi u propast ova javna preduzeća.

Nije dugo trebalo da rezultati vrsni ekonomista sa “novom ekonomijom” dođu na pravo vidjelo.

Naime, radnici ovih preduzeća već mjesecima ne primaju zarađene plate, a doprinosi na iste im nisu uplaćivane otprilike 4 mjeseca, zbog čega radnici ostaju bez zdravstvenog osiguranja i svega onoga što ih pripada kroz doprinose na platu.

Jedan od radnika je odlučio da javno istupi sa ovim informacijama nakon što je bio prisiljen da dijete odjavi sa zdravstvenog osiguranja:

Podsjećamo, pod krinkom novog zapošljavanja u JKUP Komunalije se iz budžeta općine godinama ubrizgavaju milioni konvertibilnih maraka, ali sada ni to nije dovoljno da pokrije dubiozu u kojoj se nalaze ove firme koje godišnje posluju u milionskim minusima kada se oduzmu ista ubrizgavanja iz budžeta, odnosno kada se prihodi od poslovnih aktivnosti oduzmu od rashoda, bez ubrizgavanja iz budžeta.

Veliko je pitanje da li će se JKUP Komunalije uopšte moći spasiti poslije ove “nove ekonomije” koju prakticiraju kadrovi laburističke stranke.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor