Subota, 8 Avgusta, 2020
Velika Kladuša 17° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
30. Novembra. 2014., Humanost Izvor vijesti: abc.ba
Ona ima 34 godine i sve što sada želi je ŽIVOT!

Bišćanka Sandina Abdihodžić (34) oboljela je od karcinoma dojke i za nastavak liječenja u Frankfurtu (Uni klinik) potrebno joj je najmanje 25.000 EUR, a tačan iznos bit će poznat u slijedećih 7 dana, kako je pregled u ovoj klinici zakazan za 05.Decembar. Ovoj mladoj ženi i majci dvoje djece, šestogodišnjeg Vernesa i četverogodišnje Sarah, profesorici matematike, karcinom dojke dijagnosticiran je 2012. godine.

Hirurški zahvat

Odmah je urađen hirurški zahvat, a nakon toga je podvrgnuta i hemo i radioterapiji. Tokom svih redovnih kontrola nakon liječenja Sandinino stanje je bilo zadovoljavajuće i liječenje se smatralo uspješnim.

Na posljednjoj kontroli, 24. septembra ove godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu utvrđeno je da se karcinom vratio, odnosno metastazirao na mozak i pluća.

Kako je riječ o kompliciranoj situaciji, liječenje je potrebno nastaviti van granica Bosne i Hercegovine s mnogo konkretnijim i kompleksnijim metodama liječenja koje nije moguće obaviti u BiH nego na poliklinici UNIKLINIK u Frankfurtu.

APEL

Ovim putem obraćam se svim ljudima dobre volje, velikog srca i otvorene duše da podrže akciju u prikupljanju sredstava koja su neophodna za nastavak lječenja, koje bi trebalo obaviti što prije, a nadamo se da ćemo termin za početak lječenja dobiti početkom narednog mjeseca, istakao je Sabinin suprug Admir.

Svi koji žele, sredstva mogu uplatiti na brojeve žiroračuna: 

  • Sandina Abdihodžić  3061153832929062 „Hypo Alpe Adria Bank“ ili
  • Admir Abdihodžić na broj 3385002508146088 „UniCredit Bank“.

ZADNJE VIJESTI IZ Humanost

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor