Subota, 30 Januara, 2021
Velika Kladuša 6° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
28. Novembra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: Trend radio
Održana komemoracija majoru Nijazu Miljkoviću, ratnom komandantu 506. oslobodilačke brigade

Danas je sa početkom u 17 sati u restoranu Libertas održana komemoracija majoru Nijazu Miljkoviću, ratnom komandantu 506. oslobodilačke brigade iz Velike Kladuše.

U emotivnoj atmosferi, pored članova porodice prisutnima su se obratili  bivši načelnik štaba 5. Korpusa general Fadil Hasanagić, ratni komandant 505. viteške brigade Sead Jusić i saborac i prijatelj Ejub Keserović.

Na tužnom skupu naglašena  je uloga čovjeka koji je sve ljudske, profesionalne i stručne kvalitete stavio u funkciju odbrane Bosne i Hercegovine i Velike Kladuše.

Govornici su  evocirali uspomene na ratni put i djelo rahmetli Miljkovića, te ukazali na neophodnost čuvanja vrijednosti i tekovina za koje se borio i od kojih nikad nije odustao.

 Istaknuto je da se radi o čovjeku koji je djelovao ličnim primjerom, dostojanstvom u svakoj, pa i najtežoj situaciji, čovjeku koji je dao veliki doprinos za opstojnost ovog dijela BiH.

Nijaz je rođen 1959. godine u Velikoj Kladuši, a na samom početku rata priključio se Armiji RBIH u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, tada i postaje pomoćnik načelnika općinskog Štaba za operativne poslove. 1994. godine postaje komandant novoformirane 506. Kladuške brigade, legitimne vojne formacije u sklopu 5. korpusa Armije RBIH. Tokom rata, Nijaz Miljković je preživio teško ranjavanje i postaje 80 %-tni ratni vojni invalid, rat zavšava sa činom majora.

Dženaza  Nijaza Miljkovića obaviće se u nedjelju 29.11.2020. nakon podne namaza, ispred Gradske džamije u Velikoj Kladuši.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor