Srijeda, 22 Januara, 2020
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
13. Novembra. 2019., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: usn.ba
ODLUKA MUP-a USK: U petak blokada svih migrantskih kampova u Krajini, izaći smiju samo ako idu na granicu

Operativna grupa za rješavanje migrantske krize u Unsko-sanskom kantonu danas je održala sjednicu na kojoj je zaključeno da će od 15. novembra biti uveden 24-sati policijski sat za migrante na području USK.

Ministar unutrašnjih poslova USK-a Nermin Kljajić i ministrica zdravstva Nermina Ćemalović saopćili su ovu informaciju nakon sastanka koji je bio za*voren za javnost.

Kako je rečeno, ukratko, ide se u blokadu Bire i Mirala koja će biti ozbiljnija od dosadašnjeg ograničavanja kretanja migranata.

Ministar Kljajić je između ostalog rekao kako se radi o apsolutnoj blokadi kretanja. Van Bire i Mirala će se moći kretati samo oni koji žele okušati sreću i krenuti rutom prema državnoj granici u namjeri da uđu u Hrvatsku.

Također, navedeno je da će kamp Vučjak ne samo ostati dalje ostati aktivan nego će biti posljednji kamp koji će se za**oriti.

Ide se u blokadu Bire i Mirala, naredba policiji u toku dana, najkasnije sutra. Potpuna kontrola kretanja, vani mogu samo oni koji idu na granični prijelaz.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton