Subota, 30 Januara, 2021
Velika Kladuša 8° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
8. Jula. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Nezavisni kandidat za općinskog načelnika dr. sc. Jasmin Hušić održao radni sastanak sa predstavnicima medija sa područja općine Velika Kladuša

Nezavisni kandidat za općinskog načelnika dr. sc. Jasmin Hušić je održao radni sastanak sa predstavnicima medija sa područja općine Velika Kladuša, a na temu prioriteta u njegovom radu kao budućeg općinskog načelnika. Poziv je upućen svim predstavnicima medija, a odazvali su se predstavnici RTV Velika Kladuša, Trend radija Velika Kladuša, Nezavisnih krajiških novina ReprezenT i One Televizija M Entertainment – 4K Production.

Nezavisni kandidat za općinskog načelnika Jasmin Hušić je istakao da je prva faza izrade izbornog programa okončana, te da u drugoj fazi želi uključiti građane i predstavnike različitih struktura društva. Sve što čini općinska administracija, istakao je Jasmin Hušić, mora biti podređeno interesima građana, stoga je neophodno omogućiti građanima da sudjeluju u kreiranju programa i projekata koji bi trebali biti prioritet u njegovom radu kao općinskog načelnika.

Gospodin Mersad Sarajlija, predstavnik Trend radija, primijetio je da od 2012. godine nema korektnog odnosa predstavnika lokalnih vlasti prema medijima u Velikoj Kladuši. Preporučio je da medije treba gledati kao saradnike, a ne kao neprijatelje, te ukazao na neophodne pravce djelovanja budućeg općinskog načelnika.

Gospodin Esad Šabanagić, predstavnik Nezavisnih krajiških novina ReprezenT, naglasio je da se treba u programu rada fokusirati na konkretne poteze, da treba odbaciti prazna obećanja i ponuditi realne ciljeve koji će poboljšati život građana Velike Kladuše. Dodao je, a u tome su se svi složili, da je Velika Kladuša bila, i jeste još, pod udarom te da statistika neumoljivo oslikava tu činjenicu. Naročito je skrenuo pažnju na diskriminatoran odnos lokalnih vlasti prema pojedinim medijskim kućama.

Predstavnik Radija Velika Kladuša, gospodin Adis Purić, istakao je kao glavne probleme veliku potrošnju općinske administracije, neažurnost i neefikasnost pojedinih službi, a naročito službe za urbanizam. Osvrnuo se i na rad komisija za javne nabavke, te druga pitanja o kojima bi budući općinski načelnik morao povesti računa kao što je nedovršen dom kulture, gradski park i drugi projekti.

Razgovor je tekao dalje o pomenutim problemima i mogućim rješenjima. Gospodin Jasmin Hušić je izrazio zadovoljstvo diskusijom i prijedlozima. Zaključci sastanka su bili da Velika Kladuša treba kandidata koji će biti načelnik svim građanima; Velika Kladuša treba transparentnost kod trošenja javnih sredstava; da trebamo upravu koja će biti jednostavna, transparentna, etična, efektivna i građanima dostupna; da Veliku Kladušu treba osloboditi iz poražavajuće situacije u kojoj se trenutno nalazi – otvoriti je prema komšijskim i drugim općinama i organima vlasti, te mladim ljudima dati priliku da se dokažu i motiv da ostanu živjeti u Velikoj Kladuši.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor