Srijeda, 13 Januara, 2021
Velika Kladuša 2° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
20. Juna. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Nezapamćena obmana: Direktor Komunalija milionsku dubiozu predstavlja kao dobit!

Čovjek bi pomislio da je vidio sve i svašta u Velikoj Kladuši i da ga više ništa ne može iznenaditi, ali iznova vrli eksperti iz Laburističke stranke dokažu i pokažu da ljudska glupost zaista nema granica.

Tako direktor Komunalija Amir Đogić bez trunke ustručavanja preko režimskog medija Radio Velika Kladuša, pusti informaciju kako je ovo preduzeće u 2019. godini imalo dobit u iznosu od 474.052KM!

Istina je ustvari totalno drugačija, na žalost svih građana Velike Kladuše, a to je da je ovo preduzeće 2019. godinu, kada se oduzmu dotacije iz općinskog budžeta završilo u minusu koji iznosi vrtoglavih 1.760.948,00 KM (jedan milion, sedamsto šezdeset hiljada i devesto četrdeset osam KM)!

Naime, u budžetu Općine Velika Kladuša za 2019. godinu koji možete pogledati na službenoj web stranici Općine Velika Kladuša jasno je vidljivo da je iz Budžeta ovom preduzeću kao “subvencija” bez ikakvih osnova isplaćeno 2.235.000,00 KM (dva miliona, dvjesto trideset i pet hiljada KM), što znači kad oduzmemo famoznu dobit u iznosu od 474.052,00 KM koju spominje direktor Komunalija, dolazimo do zaključka da je ovo preduzeće u 2019. godini poslovalo sa minusom u iznosu od 1.760.948,00 KM (jedan milion, sedamsto šezdeset hiljada i devesto četrdeset osam KM)!

Očigledno direktor Komunalija u dobit ubraja subvencije bez ikakvih pokrića iz budžeta općine, odnosno iz džepa građana Velike Kladuše, a kada su u pitanju prihodi iz redovne poslovne aktivnosti ovo preduzeće (prihodi koji generiraju svojim radom) je u debelom minusu i svaki mjesec im treba cca. 200.000,00 KM dotacija iz budžeta općine kako bi “preživjeli”!

Da stvar bude još gora, mi ovdje nismo htjeli uopšte ubrajati druge vidove upumpavanja javnog novca u ovu firmu poput 100.000,00 KM za održavanje azila za pse, ili pak 500.000,00 KM koliko je Općina izdvojilo za iskop za jezero (čitaj rupa), pa ogromni iznosi za održavanje cesta kroz ZKP itd…. Kada bi i to uzeli u obzir, onda vam je jasno da je dubioza ovog preduzeća samo u 2019. godini preko tri miliona KM!

Toliko o ekspertima novog doba i manipulatorima iz Laburističke stranke.

Povezano:

Ekskluzivno: Alatuša d.o.o. u 2019 poslovala sa gubitkom od 807.869,00 KM!

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor