Petak, 16 Oktobra, 2020
Velika Kladuša 7° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
16. Oktobra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Nesmotrenim komentarom na samom početku kampanje, jedan kandidat otkrio prave namjere

Na početku kampanje danas smo objavili jedan članak pod nazivom „Kampanja je počela, pet kandidata, ali borba je između dva“, koji je izazvao reakciju kod jednog od preostala tri kandidata koje jednostavno ne vidimo kao kandidate koji realno imaju bilo kakve šanse da osvoje  načelničku poziciju.

Naime, Ramo Hušidić je u komentarima na pomenuti članak objavio jedan komentar sa uslikanim grafom (izvor ankete i sudionika je samo njemu poznat, op. a.) na kojem se po njemu on vodi kao drugoplasirani kandidat na toj famoznoj anketi za koju niko nije čuo, a Fikret Abdić kao prvoplasirani, dok jedan od komentatora tvrdi da je to ustvari interna anketa objavljena na stranici Laburističke stranke.

Na komentar druge osobe kako nema medalje za drugo ili treće mjesto,te da je ovim grafom sam sebe porazio Ramo Hušidić mu je odgovorio kako on ustvari i želi da bude drugi (slika u prilogu).

Ono što je interesantno u ovoj njegovoj objavi jeste to što je on svjesno ili nesvjesno indirektno priznao da je njemu jedan jedini cilj ustvari da pomogne Fikretu Abdiću da pobjedi tako što će na sve moguće načine pokušati da uzme nekoliko stotina glasova, a svima je jasno da će razlika između Abdića i Hušića biti jako tijesna i svaki glas bi mogao da prevagne jednom od ova dva kandidata.

Po informacijama koje su nam dostupne Ramo Hušidić u direktnoj komunikaciji sa biračima sebe predstavlja kao kandidata koji ima podršku jedne od 7 političkih stranaka koje su ustvari dale podršku Jasminu Hušiću (zavisno od koje stranke je birač simpatizer op. a.), ne bi li doveo do zabune birače i na taj način ostvario svoj cilj da otvori put za pobjedu Fikreta Abdića.

Ovu informaciju su nam potvrdili i sami predsjednici nekoliko političkih organizacija koji su još jednom iskazali punu i bezrezervnu podršku Jasminu Hušiću, te su nam kazali kako će sve biti jasno sad početkom kampanje.

Očigledno je Laburistička stranka, svjesna svoga poraza na izborima posegnula na podmećanje „kukavičijih jaja“ u obliku nezavisnih kandidata kako bi pokušala razbiti biračko tijelo koje se jasno protivi politici koju vodi ova stranka u Velikoj Kladuši.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša