Petak, 10 Aprila, 2020
Velika Kladuša 6° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
13. Februara. 2020., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: VKportal.BA
Ministar finansija USK: Prošla godina okončana je suficitom u Budžetu u iznosu od 12 miliona i 672 hiljade KM

Premijer USK Mustafa Ružnić (A-SDA) i ministar finansija Vedran Prša (SDP) iznijeli su danas zvanične podatke o poslovanju Vlade USK-a u 2019. godini.

Prošla godina okončana je suficitom u Budžetu u iznosu od 12 miliona i 672 hiljade maraka.

Ovo je, tvrde premijer i ministar finansija Vedran Prša, dosad najbolji financijski rezultat u radu kantonalne vlade.

Što se tiče zatečenog stanja nisu bili plaćeni ni krediti koji su bili prioritet u skladu sa zakonom o izvršavanju budžeta.

Ove godine isplaćeno je 1 milion i 750 hiljada KM kredita koji su trebali davno biti plaćeni, a vezani su za Međunarodni monetarni fond i organizaciju Univerziteta USK, navodi Prša.

Prihodi i primici su iznosi 212 miliona i 695 hiljada KM, a rashodi i izdaci 200 miliona i 22 hiljade KM.

Što se tiče ostalih izmirenja obaveza, ministar ističe da je isplaćeno preko 20 miliona obaveza prema radnicima,a što se tiče kredita plaćeno je preko 6,5 miliona KM, dobavljačima je isplaćeno preko 14 miliona KM obaveza, ugovorene usluge 800 hiljada KM, subvencije, grantovi pojedincima, socijalna izdavanja 58 miliona i 500 hiljada KM.

Ministar Prša je istakao kako je novim budžetom predviđeno 2 miliona KM za izvršne presude, a u narednih 15 dana ovo ministarstvo će donijeti konkretan plan rješavanja višegodišnjeg problema sa isplaćivanjem sudskih presuda koji iznose preko 160 miliona KM.

Video:

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor