Ponedjeljak, 1 Februara, 2021
Velika Kladuša 2° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
12. Septembra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: Trend radio
Kolmix otvorio novi poslovno-proizvodni objekat

Jedna od najuspiješnijih velikokladuških firmi Kolmix, ovih dana je počela sa radom u novizgrađenom objektu. Tim povodom danas je održana i skromna svečanost, kojoj su pored menadžmenta firme, poduzetnika, prisustvovao i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i nezavisni kandidat za općinskog načelnika dr. sc. Jasmin Hušić.

Prilikom obraćanja direktor Kolmix-a Nedžad Mezildžić je istakao; “da je posebno ponosan što je uvaj objekat završen u vrijeme pandemije koronavirusa, a sve ovo dešavanje nije nas omelo u namjeri da sa ovim objektom damo dodatni impuls zapošljavanju i povećanju proizvodnje”.

Ministar Dedić je izrazio zadovoljstvo što je prisustvovao ovakvom jednom činu; “a pogotovo ako znamo da se radi o firmi koja ima široku paletu svojih proizvoda, kao i činjenicu da preko 70% proizvoda ide u izvoz”.

Nakon obraćanja, određen broj zvanica je obišao i same proizvodne pogone firme.

Ono što treba istaći jeste činjenica da je objekat izgrađen u rekordnom roku od nekoliko mjeseci, po najsavremenijim standardima a sve to omogućuje i odlične uvjete za srad zaposlenih. Objekat se nalazi sa lijeve strane riječice Grabarska, na samom kraju poslovne zone Saniteks.

Firma Kolmix postoji pune 22 godine, a napoznatiji proizvod je KOLMIX začin za jelo. Pored začina, u svoj paleti imaju preko 100 različitih proizvoda a veliki dio proizvodnje plasira na svjetska tržišta. U firmi je trenutno zaposleno 28 radnika, a kako su nam rekli u narednom periodu planiraju proširenje proizvodnje i dodatna zapošljavanja.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor