Petak, 22 Maja, 2020
Velika Kladuša 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
21. Aprila. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Kantonalni štab civilne zaštite i premijer USK reagirali na samovolju Štaba civilne zaštite Velika Kladuša

Štab civilne zaštite Velika Kladuša, odnosno veći dio članova ovog štaba je po svemu sudeći “zalutao” , te iz dana u dan pokazuju svoju nekompetenciju, neznanje i nesnalaženje u okolnostima zbog kojih se i formira Štab civilne zaštite.

Tragom svojih djelovanja u javnosti su se pojavile dvije totalno različite naredbe ovog štaba, sa istim brojem protokola, što samo po sebi govori kako i na koji način trenutno funkcioniše općinski organ uprave.

Tako je sebi Štab civilne zaštite Velika Kladuša uzeo za pravo da zabrani ulazak u zgradu općine izabranim vijećnicima, što je u totalnoj suprotnosti sa odlukama i naredbama Federalnog i Kantonalnog štaba civilne zaštite, te nije zabilježeno bilo gdje u BiH, jer zakonodavni organ kao najviši organ vlasti izabran od strane naroda mora funkcionisati.

Povodom toga reagirali su i ispred Kantonalnog štaba civilne zaštite, koji su naveli da su mišljenja da se ovakva naredba treba ODMAH izmjeniti ili staviti van snage, te da je Općinski štab civilne zaštite dužan da osigura nesmetano i sigurno korištenje prostorija zgrade organa uprave, te da se ni u kom slučaju ne smije ugrožavati nesmetano funkcionisanje zakonodavnog organa vlasti u općini Velika Kladuša.

Premijer USK Mustafa Ružnić je uputio urgenciju prema Štabu civilne zaštite Velika Kladuša i naredio da se ODMAH postupi po mišljenju Kantonalnog štaba civilne zaštite USK.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša