Petak, 16 Oktobra, 2020
Velika Kladuša 7° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
16. Oktobra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Kampanja je počela, pet kandidata, ali borba je između dva

Danas je zvanično počela predizborna kampanja za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Lokalni izbori u BiH biće održani 15. novembra, a biraće se lokalna vlast, načelnici i vijećnici Općinskog vijeća. Na ovogodišnjim izborima na području Općine Velika Kladuša učestvuje 13 političkih subjekata, od čega je 10 političkih stranaka, odnosno koalicija i 3 nezavisna kandidata sa ukupno 240 kandidata koji će se nadmetati za 28 vijećničkih mjesta.

Građani kladuške općine općinskog načelnika biraće među 5 kandidata, kandidata Laburističke stranke BiH Fikreta Abdića i četiri nezavisna kandidata, Jasmina Hušića, Rame Hušidića, Edina Behrića i Adema Pajazetovića.

Borba za poziciju općinskog načelnika se svodi na 2 kandidata sa najizglednijim šansama za osvajanje općinskog mandata, nezavisnog kandidata dr. sc. Jasmina Hušića čiju kandidaturu je podržalo 7 političkih stranaka, te kandidata Laburističke stranke, aktuelnog načelnika Fikreta Abdića.

Fikret Abdić, koji trenutno u pritvoru čeka podizanje optužnice i suđenje zbog zloupotrebe položaja u ovom mandatu se ponajviše bavio praznim pričama, teorijama zavjere i pražnjenjem općinskog budžeta.

Javna preduzeća poput Komunalija i sestrinskih firmi koje su osnovali su pred kolapsom, a u njih je uloženo milione konvertibilnih maraka budžetskih sredstava.

Bez obzira na sve, Abdić je i dalje kandidat koji može osvojiti nekoliko hiljada glasova što mu daje šanse da osvoji još jedan mandat.

Jasmin Hušić, doktor pravnih nauka, čiju kandidaturu po prvi put u historiji Velike Kladuše podržava čak 7 političkih stranaka (SDP BiH, SDA BiH, DNZ BiH – Krajiška stranka, A-SDA,KSPP,DF i Naša stranka) ima najozbiljnije šanse za pobjedu na ovim Lokalnim izborima.

Treba napomenuti da je Jasmin Hušić jedini kandidat koji je pred birače izašao sa jasnim izbornim program (www.jasminhusic.info), sa jasnim projektima, ciljevima i vizijom razvoja Velike Kladuše.

Jasmin Hušić je objavio i promotivni spot na početku kampanje:

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor