Srijeda, 30 Juna, 2021
Velika Kladuša 21° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
8. Februara. 2014., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: avaz.ba
Jasmin Kamber uperio oružje na demonstrante

ww3clrii-530x33616:34 Oko 200 demonstranata naoružanih kamenicama napali su u 15 sati porodičnu kuću Asima Kambera, lokalnog moćnika SDA. U 15,05 sa terase nedovršene  kuće  sa uperenom lovačkom puškom i redenikom oko pasa okupljenoj masi zaprijetio je Jasmin Kamber, radnik Šumarije Sana, što je masu dodatno razbjesnilo. Jedan policajac je ušao u kuću i na terasi se otimao za puškom sa Kamberom. Oko 15,30 sati policajci su Jasmina Kambera odveli policijskim autom u Policijsku stanicu.
Okupljeni protestanti uzvikivali “Kamberu, lopove” i tražili njegovo hapšenje. Interesantno je da Asim Kamber  za koga se vežu sve loše strane politike SDA u gradu na Sani sakrio od demonstranata i praktično ostavio na cjedilu brata i njegovu porodicu.

policija i demonstranti15:15 U Sanskom Mostu je grupa mladih ljudi, njih oko 100-ak, došlo da napadne kuću kantonalnog zastupnika Asima Kambera (SDA). Policija je napravila kordon ispred kuće i demonstranti su uspjeli da sruše sto koji se nalazio ispred tog objekta. Nakon intervencije policije demonstranti su se povukli. Neko od ukućana porodice Kamber izašao je na terasu sa oružjem u rukama koje je uperio u masu. Nakon toga ponovo je intervenisala policija, a ubrzo su na lice mjesta stigla i kola hitne pomoći.

13:18 U Sanskom Mostu je od juče, ali i danas zgrada Općine dobro čuvana od policijskih snaga. Jučer je na ovaj objekat općinske adminstracije na desnoj obali Sane  bačeno mnogo kamenica, petardi i dimnih bombi. Razbijeno je pet prozora a fasada je uništena jajima. Prostor isped zgrade Općine je očišćen od jučerašnjih nereda. U grad je primjetna veća prisutnost policajaca.

policija sana 3Na lijevoj obali grada u Malom parku uz rijeku Zdenu  najavljeno je okupljanje protestanata u 12 sati. Okupilo se tek stotinjak,a među njima smo primijetili i općinskog načelnika dr. Mustafu Avdagića (SDA) kome demonstranti juče nisu dozvolili  da govori, iako su ga prozivali.

Sinoć je načelnik općine Avdagić održao sastanak sa policijom i  predstavnicima Udruženja za bolji Sanski Most, organizatorima jučerašnjih demonstracija, koji su se ogradili od huligana  koju su uništavali  državnu imovinu. Vođe protesta  će danas pročitati svoje zahtjeve.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor