Subota, 17 Oktobra, 2020
Velika Kladuša 9° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
17. Septembra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Hušić: Krivična prijava je plod bolesnih laži nekih od mojih protukandidata koji djeluju preko lažnih profila

VKportal: Gospodine Hušiću, nedavno je na nekim lažnim profilima objavljeno kako je Ismet Ćatić protiv Vas i Admila Mulalića podnio krivičnu prijavu jer navodno niste proveli sudsku odluku. Da li je to istina ili je riječ o neosnovanim političkim napadima na Vas kao nezavisnog kandidata za općinskog načelnika?

Hušić: Naravno, ta krivična prijava je plod bolesnih laži nekih od mojih protukandidata koji djeluju preko lažnih profila. Dokazuje to i činjenica da je tek sad nakon toliko godina podnesena prijava.

Prijava je naravno neosnovana, ali cilj mojih protivnika koji su podnijeli prijavu, nije da budem osuđen jer znaju da za to nema osnova. Cilj je da me se politički diskreditira kod birača pred izbore, a poslije izbora nije važno šta će biti sa prijavom. Inače krivičnu prijavu može podnijeti bilo tko protiv bilo koga, pitanje je može li dokazati svoje tvrdnje.

U nekoliko rečenica želim reći pravu istinu.

Naime, Ismet Ćatić je otac Eniza Ćatića koji je ustvari pravi podnositelj krivične prijave.

Eniz Ćatić vrlo nevješto i naivno želi me optužiti da nisam proveo sudsku odluku i u sve to, što je vrlo sramno, uvlači borce Armije BiH, iako Eniz Ćatić nikada nije bio borac niti jedne armije.

Prava istina je da Eniz Ćatić i njegov otac, u čije ime je Eniz Ćatić podnio krivičnu prijavu, nisu mogli dobiti dozvolu jer nisu bili vlasnici parcele na kojoj su htjeli legalizirati stambeni objekt tj. kuću, koju su izgradili naravno bespravno u centru Velike Kladuše.

Iz tog razloga njihov zahtjev je odbijen. Na to rješenje kojim je odbijen njihov zahtjev isti su se žalili Ministarstvu za građenje. I Ministarstvo je odbilo žalbu Ćatića i potvrdilo naše rješenje. Potom su isti podnijeli tužbu Kantonalnom sudu protiv rješenja koje je donijelo Ministarstvo za građenje. Međutim, Kantonalni sud je odbio njihovu tužbu i utvrdio da je potpuno zakonito rješenje kojim je Općina odbila zahtjev Ismeta Ćatića za legalizaciju jer isti nisu uopće vlasnici parcele.

Tek u novembru 2015. godine Ismet Ćatić postaje vlasnik parcele na kojoj je bespravno izgradio stambeni objekt. Nakon toga, Ismet ponovo podnosi novi zahtjev 2016. godine i dobiva urbanističku suglasnost. Nakon urbanističke podnosi i zahtjev za građevinsku dozvolu koji je trenutno u postupku ali na kojeg ja uopće nemam nikakav utjecaj jer, kao što je opće poznato, od 2016. godine nemam pristup Službi za građenje.

Za sve navedeno posjedujem dokaze.

U prilogu objavljujemo dokumente koji potvrđuju Hušićev odgovor:

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor