Subota, 30 Januara, 2021
Velika Kladuša 6° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
9. Novembra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Gdje je Abdić, tu je i gubitak: Pogledajte produkt Abdićeve borbe za Agrokomerc!

Od izlaska iz zatvora u susjednoj Republici Hrvatskoj, Abdić je obećao povratak i revitalizaciju Agrokomerca i po ko zna koji put Kladuščanima dao lažnu nadu, jer sve njegove radnje prije i poslije toga su išle u totalnoj suprotnosti.

Nećemo ići daleko nazad kada su dioničari imali priliku da vrate Agrokomerc u svoje ruke, pod uslovom da oni upravljaju sa njim, a ne porodica Abdić, što je Abdić zajedno sa kćerkom Elvirom Abdić-Jelenović razvalio jer mu takvo nešto ne paše, a evo i zašto.

Dok se godinama pozivao na “povratak” Agrokomerca Abdićeva porodica je krčmila imovinu AC u susjednoj Republici Hrvatskoj, preko firme pod nazivom Agrokomerc d.o.o. RH.

Preko firmi svoje djece davao pozjamice istom Agrokomercu, te iste novce podizali sa Agrokomerc RH i naravno formalno pravno nikad ne bi vratili pozajmicu istoj toj svojoj firmi i onda se upisivali kao vlasnici nekretnina poput vile u Voloskom o čemu je pisao i Novi list (pročitaj članak).

Kako je poslovao Agrokomerc u RH pogledajte samo u prijavljenim gubitcima u januaru, 2015 godine:

Ono što je vidljivo da je gubitak Agrokomerc d.o.o. RH blizu 4 miliona kuna, ili blizu 1 milion konvertibilnih maraka.

Kad su uništili sve firme u RH onda su se okrenuli Budžetu Velike Klaudše, kako bi uspjeli pokrpati porezne dugove u državi u kojoj žive, to jest Republici Hrvatskoj (op. a. samo FINAB je bio dužan poreza u iznosu 14.555.882,67 kuna).

Kako se izvlačio novac iz Budžeta Velike Kladuše možete vidjeti otprilike u člancima koje smo prethodno objavili:

Velik je broj primjera kako se izvlačio novac iz Velike Kladuše s ciljem krpanja poreznih dugova u Republici Hrvatskoj i građenja novih vila, a jedan od primjera je svakako i Agrofeniks na kojem su od naroda prikupili milionske cifre i koji nikad nije odmakao od kamena temeljca i tako dalje.

Ono što je bitno napomenuti jeste da je Agrokomerc dokrajčen upravo u mandatu Fikreta Abdića, bez ikakve buke i halabuke, jer realno, Agrokomerc više ni ne postoji jer je upravo u mandatu Abdića rasprodano gotovo sve ono što je činilo Agrokomerc, prehrambena industrija, robna kuća, Sour itd…

Podsjećamo, sve se to zbilo upravo u ono vrijeme kad je Abdić formirao udruženje nezaposlenih dioničara preko kojeg je između ostalog izvlačio novac iz Općinskog budžeta.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor