Subota, 17 Oktobra, 2020
Velika Kladuša 7° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
28. Avgusta. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Dr. sc. Jasmin Hušić: Učinit ćemo sve da Akrobat d.o.o. ostane na području naše općine

Jučer je nezavisni kandidat dr. sc. Jasmin Hušić posjetio Akrobat d.o.o. Velika Kladuša koje je jedno od najvećih proizvodnih poduzeća na prostoru Unsko – sanskog kantona.

Akrobat d.o.o. zapošljava gotovo 200 radnika, a proizvodni asortiman se plasira na europsko i svjetsko tržište. Direktor Akrobat d.o.o. Emir Alijagić je upoznao nezavisnog kandidata Jasmina Hušića da zbog određenih problema sa kojima se svakodnevno susreću u radu kao što su prostor, nerazumni nameti i sl., menadžment i vlasnik ovog poduzeća traže rješenje u premještanju svih proizvodnih kapaciteta na prostor druge općine ili izvan BiH.

Takav čin tj. odlazak sa prostora općine Velika Kladuša je po mišljenju Jasmina Hušića poražavajući za našu općinu i vrlo negativno bi se odrazio na privredu općine Velika Kladuša, što se nikako ne smije dozvoliti.

Stoga je nezavisni kandidat Jasmin Hušić direktoru Emiru Alijagiću iznio konkretna rješenja spornih pitanja čijim rješavanjem se otklanjaju razlozi za premještanje ovog značajnog poduzeća sa prostora općine Velika Kladuša. Nakon preuzimanja mandata općinskog načelnika, rješenja ćemo tražiti u hitnom uspostavljanju i izgradnji poduzetničke zone u okviru koje će brojnim pogodnostima, kao što je građevinsko zemljište, poslovni prostori, infrastrukturni priključci, odobrenja za građenje i sl. biti značajno olakšano poslovanje.

Uz to, troškovi koji su rezultat općinskih odluka moraju biti reducirani i racionalno programirani i regulirani. Također, Jasmin Hušić je naglasio da odnos lokalnih vlasti sa privrednicima mora biti zasnovan na principima saradnje i partnerstva, a ne nikao suparništva, ignorancije i nemara, kao što je to trenutno.

Direktor Emir Alijagić je izrazio nadu da će se poslovni ambijent poboljšati, te da neće morati tražiti rješenja izvan Velike Kladuše i uputio ličnu podršku nezavisnom kandidatu Jasminu Hušiću na predstojećim Lokalnim izborima.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša