Ponedjeljak, 18 Januara, 2021
Velika Kladuša -5° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
27. Juna. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Direktori Komunalija i Alatuše umjesto da pričaju o gubicima firme, oni pričaju o SDP-u

Laburistička stranka je skoro obavijestila svoje članove i simpatizere kako kreću sa održavanjem informativno-izvještajni Skupština u Gradskoj sportskoj dvorani.

Tako su najneuspješniji direktori javnih preduzeća Amir Đogić (Komunalije d.o.o.) i Elmin Murtić (Alatuša d.o.o) dobili zadatak da sebi svojstvenim metodama pozovu radnike ovih preduzeća da prisustvuju istim kako bi vršili svojevrsnu indoktrinaciju nad prisutnim.

Tako su većim dijelom radnici ovih preduzeća morali slušati kako mladi direktori uvježbavaju indoktrinaciju nad njima i demagoškim metodama im prezentiraju sebe u najboljem svjetlu.

Tako su pomenuti direktori, umjesto da radnicima bar pokušaju objasniti kako su uspjeli prokrčmiti milione budžetskih sredstava i kako su uspjeli da ova javna preduzeća dovedu to tačke kada se ne mogu sami finansirati i da iz dana u dan posluju sa sve većim gubicima, cijelo vrijeme svog govora posvetili napadajući Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine, koja nema apsolutno nikakve veze sa njima, a posebno nema ništa sa poslovanjem javnih preduzeća Komunalije i Alatuša.

Radnicima je prezentirano da ako nema Laburističke stranke u vlasti da nema ni radnih mjesta u tim firmama, što je notorna demagogija.

Sve je veći broj radnika koji se tiho žale na mobing od strane direktora koji ih indirektno tjeraju da prisustvuju političkim sastancima, da hvale direktore i Laburističku stranku po društvenim mrežama, što predstavlja dno dna politike koju sprovodi ova stranka.

Također sve je veći broj građana, koji javno pozivaju nesposobne direktore da što prije dadnu ostavke kako bi se ova preduzeća pokušala spasiti od totalnog kraha koji je zbog silnih gubitaka neminovan ukoliko se ovaj dvojac zadrži na čelu još neko vrijeme.

Povezano:

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor