Nedjelja, 31 Januara, 2021
Velika Kladuša -1° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
6. Novembra. 2020., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Debata: Posljedni neuspjeli pokušaj Abdićevih ortaka da mu pomognu

Na sinoćnoj debati RTV USK građani Velike Kladuše su imali priliku da se upoznaju sa planovima kandidata za načelnike Općine Velika Kladuša.

Jedini kandidat koji je predstavio konkretan izborni program sa jasnim projektima, ciljevima i vizijom je dr. sc. Jasmin Hušić.

Naziv njegovog programa je “Program za naše sutra“.

Očekivano, na debati se nije pojavio aktuelni načelnik Fikret Abdić iako se iz Laburističke stranke moglo čuti kako se istom krši ustavno pravo jer ne može voditi kampanju, učestvovati u debatama i slično, što su naveli u zahtjevu upućenom Kantonalnom sudu, ali od njih smo do sada naučili na obmane tako da ni to nije ništa novo.

Umjesto Abdića na debati su se pojavili njegovi novi-stari ortaci koji su imali za cilj da po zadnji put pokušaju da što više razbiju biračko tijelo kojem je dojadila politika koju vodi Laburistička stranka, sudeći po reakcijama građana, neuspješno, jer su pojedini kandidati najblaže rečeno muški se osramotili pred biračima Velike Kladuše.

Adem Pajazetović u toku cijele debate, pored njemu svojstvenog riječnika i ponašanja, nije iznijeo niti jedan konkretan plan ili projekat koji bi eto ponudio građanima da izaberu baš njega. Pajazetović se više bavio proročanstvima, iznošenjem neistina i uvreda, a u jednom trenutku pokušao i imitirati Abdića govoreći da on ima viziju,samo što nije otkrio kakvu.

Edin Behrić, koji se po svemu sudeći kandidirao po nagovoru svog političkog mentora Ene Halilovića, koji je inače ostao poznat po tome da je Behrića u njegovom mandatu uvjerio da može Veliku Kladušu uvesti u EU prije nego što Bosna i Hercegovina uđe u EU i koji je po svemu sudeći obnovio raskidane veze sa Elvirom Abdić-Jelenović, stigao je iz Austrije maksuz na debatu da pokuša uvjeriti građane da je baš on taj kandidat kojem trebaju dati povjerenje i da baš on zna sve probleme koji tište građane Velike Kladuše.

Ramo Hušidić, lovac koji za sebe kaže da je veliki ljubitelj životinja, je najblaže rečeno “zalutao” u svakom smislu te riječi, a kad pogledate debatu uvjerit ćete se i sami.

Kako saznajemo, Rami je nekoliko prijatelja lovaca, inače aktivista Laburističke stranke kroz šalu reklo kako on ima ozbiljne šanse da bude načelnik Velike Kladuše, što je on zaista po svemu sudeći povjerovao i drži se toga.

Također je interesantno istaknuti kako u sinoćnoj debati nezavisni kandidati Adem Pajazetović, Ramo Hušidić i Edin Behrić nisu kritikovali Fikreta Abdića i Laburističu stranku, već su svi napadi bili usmjereni ka Jasminu Hušiću, koji nikad nije obavljao nikakvu političku funkciju, a kamoli da je bio vlast.

Ono čega se Elvira Abdić-Jelenović i sve manja grupa Laburista najviše boji jeste činjenica da dr. sc. Jasmin Hušić ima veliku podršku među građanima Velike Kladuše, te na sve moguće načine pokušavaju razbiti biračko tijelo koje se protivi politici koju vodi Elvira Abdić-Jelenović sa svojim Laburistima.

Ono što Elviri Abdić-Jelenović ne ide u prilog jeste to što svakim danom sve veći i veći broj ljudi vidi da su Laburisti Veliku Kladušu doveli u totalnu izolaciju i da joj prijeti totalni krah.

Debatu možete pogledati ovdje:

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor