Četvrtak, 11 Februara, 2021
Velika Kladuša 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
7. Maja. 2020., BiH Izvor vijesti: Klix.ba
CIK raspisao lokalne izbore za nedjelju 4. oktobra 2020. godine

Centralna izborna komisija (CIK) na današnjem zasjedanju raspisala je lokalne izbore u našoj zemlji koji bi se trebali održati u nedjelju 4. oktobra. Odluka o raspisivanju donešena je jednoglasno, a birat će se neposredno 64 općinska vijeća u Federaciji BiH, 56 skupština općina u Republici Srpskoj, 120 načelnika općina u BiH, 14 gradskih vijeća u FBiH, 7 skupština gradova u RS, 22 gradonačenika u BiH te Skupštinu Brčko Distrikta.

Izbori nisu raspisani samo za vijećnike Gradskog vijeća Grada Mostara, a rečeno je da će se to desiti kad se steknu neophodni uslovi.

Odluka o rokovima provedbe izbora bit će donešena kad se osiguraju sredstva za održavanje izbora.

CIK je zaključio i Centralni birački spisak s danom 6. maj 2020. godine, a ukupan broj upisanih birača je 3.374.364 birača, a u ovaj broj su uključeni i birači iz Grada Mostara i to 100.474.

ZADNJE VIJESTI IZ BiH

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor