Utorak, 26 Maja, 2020
Velika Kladuša 9° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
31. Oktobra. 2019., Velika Kladuša Izvor vijesti: vkportal.ba
Blokade vijeća kao izgovor za nesmetanu otimačinu para

Povodom blokade rada Općinskog vijeća Velika Kladuša koju već mjesecima provodi vladajuća Laburistička stranka u Velikoj Kladuši, klubovi vijećnika opozicionih stranaka u Općinskom vijeću Općine Velika Kladuša izdaju;

Klubovi vijećnika opozicionih stranaka u Općinskom vijeću Velika Kladuša ovim putem žele izraziti svoje neslaganje i zabrinutost postupcima vladajuće Laburističke stranke u Velikoj Kladuši, koji uz pomoć i podršku svog načelnika Općine i predsjedavajućeg Općinskog vijeća već nekoliko mjeseci drže Općinsko vijeće Velika Kladuša u potpunoj blokadi.

Naime, sjednica Vijeća nije održana već gotovo četiri mjeseca, a kako stvari stoje Laburisti istu ne namjeravaju sazvati u skorije vrijeme, unatoč tome što se Kladuša suočava danas više nego ikada sa mnoštvom ozbiljnih problema.

Umjesto da se bave stvarnim problemima građana Velike Kladuše i da rade u njihovom interesu i u njihovu korist, vladajuća garnitura iz Laburističke stranke sa svojih 13 vijećnika u Općinskom vijeću i uz pomoć jedne nezavisne vijećnice, ozbiljno ugrožavaju interese Velike Kladuše i njenih građana. Stoga se stiče dojam da se blokada Vijeća koristi samo kao izgovor za nesmetanu otimačinu budžetskih para koja je na sceni u Velikoj Kladuše.

Razumljivo je da se vladajućoj kliki lakše baviti građevinskim projektima bez dokumentacije, krčmljenjem budžetskih para i putovanjima po susjednim zemljama i brinuti kakvo je vrijeme u Srbiji i pograničnim dijelovima Hrvatske, ali smatramo da bi se vlast trebala baviti problemima u svojoj avliji i rješavati lokalne probleme. A problemi su itekako ozbiljni: od katastrofalnog stanja u javnim preduzećima u kojima su inspekcije i inspektori maltene stalni gosti, od problema sa migrantima koji ozbiljno prijeti zdravlju i sigurnosti građana, preko haotičnog stanja u privredi, pa sve do abeza u općinskom budžetu koju su napravili Laburisti.

Zbog svega ovoga, tražimo od Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Fikreta Bašića da hitno sazove sjednicu Općinskog vijeća, u skladu sa Programom rada Vijeća za 2019. godinu, kako bi se rad lokalne vlasti vratio u okvire zakona i institucija. Vladajuća Laburistička stranka mora biti svjesna da je dosta bilo guranja glave u pijesak kad su u pitanju problemi građana i da je vrijeme da se pred građane izađe sa informacija ko, kako i gdje troši njihov novac i kakvu korist građani imaju od načelnikovih turneja po Petrovoj Gori i Šumadiji.

U potpisu saopćenja klubovi SDA, DNZ BiH – Krajiška stranka, NL Pokrenimo Kladušu, ASDA-KSPP i nezavisni vijećnik dr. Enver Pehlić

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor