Ponedjeljak, 1 Februara, 2021
Velika Kladuša 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
19. Februara. 2020., Tehnologija Izvor vijesti: klix.ba
Baterija na mobitelu s Androidom će trajati duže ako uključite ovu opciju

Kada je Android 9.0 Pie objavljen 2018. godine, Google je ukazao na to da rad na mobitelu u “tamnijem” načinu produžava vijek trajanja baterije.  Izlaskom Androida 10 u 2019., Google je dodao “tamnu temu” (dark mode) i omogućio programerima integrirati ovu opciju u svoje aplikacije. Zašto? Zato što sav bijeli, prazni prostor na ekranu vašeg mobitela zahtijeva više energije i dodatno troši bateriju. Ako uključite crnu pozadinu, time ćete štedjeti energiju baterije.

Također, korištenje crne pozadine ima i potencijalne zdravstvene koristi, jer neka istraživanja pokazuju da ovaj režim rada omogućava manje naprezanje očiju, posebno kada je u okruženju slabo osvjetljenje, navodi Cnet.

Zato podsjećamo na ovu opciju one koji ju do sada nisu probali.

Kako aktivirati crnu pozadinu ekrana?
Postupak opisan dalje u tekstu može se razlikovati ovisno o uređaju koji koristite. Ipak, riječ je o osnovnim koracima koje trebate učiniti, te ne bi trebalo biti teško.

Otvorite opciju Postavke (Settings) i izaberite Ekran (Display). Ovdje pronađite opciju “dark theme” i pomaknite prekidač na poziciju Uključeno (On).

I to je to.
Ako imate problem pronaći ovu opciju, koristite pretragu na svom mobitelu utipkavajući neki od ovih pojmova: “dark theme”, “dark  mode” ili “night theme”.

Nakon što ste ovu opciju aktivirali, pozadina će se promijeniti iz bijele u crnu boju.

U ovom načinu, sustavne i neke druge aplikacije, kao što su Gmail ili Messages, koje su ažurirane podržavati “dark mode”, automatski će promijeniti svoj izgled na osnovi novih postavki sustava. Neke aplikacije to neće učiniti automatski, već će vas pitati želite li ovu promjenu ili ne.

ZADNJE VIJESTI IZ Tehnologija

Nastavljanjem korištenja ove stranice slažete se sa korištenjem Kolačića u svrhe rada stranice. više informacija

Mi i naši partneri upotrebljavamo kolačiće ili identifikatore uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na dugme kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Svoje odabire možete u svakom trenutku promijeniti putem povratka na ovu web stranicu.

Zatvori prozor