Utorak, 7 Aprila, 2020
Velika Kladuša 4° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
20. Decembra. 2019., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Abdiću naređeno da poništi rješenja kojima je nagradio poslušnike i uposlio nove službenike

Načelnik Velike Kladuše je dobio naređenje od strane kantonalnog upravnog inspektora da bez odlaganja stavi van snage rješenja o postavljanju državnih službenika, mahom poslušnika Laburističke stranke BiH.

Rok za izvršenje ovog rješenja je 15 dana od dana prijema. Između ostalog, Abdiću je također naređeno da Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog organa uprave mora uskladiti sa odgovarajućim odredbama propisa iz člana 2. Uredbe o načelima za utvrđivanje unutrašnje organizacije organa državne službe u Unsko-sanskom kantonu.

Ovim rješenjem, Abdiću je također naređeno da bez odlaganja u roku od 8 dana mora poništiti ugovore o djelu kojima je zaposlio Kantarević Samira i Abdić Šemsudina.

Abdiću je zabranjeno da ubuduće vrši postavljanje i unapređenje državnih službenika i namještenika suprotno Zakonu o državnoj službi.

Ovo rješenje je odgovor Ministarstva pravosuđa i uprave Unsko-sanskog kantona na prijavljene nezakonite radnje Abdića i njegovih poslušnika od strane Sindikalne organizacije Jedinstvenog općinskog organa uprave općine Velika Kladuša.

Cijelo rješenje možete pročitati OVDJE.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša