Srijeda, 22 Januara, 2020
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
20. Decembra. 2019., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA
Abdiću naređeno da poništi rješenja kojima je nagradio poslušnike i uposlio nove službenike

Načelnik Velike Kladuše je dobio naređenje od strane kantonalnog upravnog inspektora da bez odlaganja stavi van snage rješenja o postavljanju državnih službenika, mahom poslušnika Laburističke stranke BiH.

Rok za izvršenje ovog rješenja je 15 dana od dana prijema. Između ostalog, Abdiću je također naređeno da Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog organa uprave mora uskladiti sa odgovarajućim odredbama propisa iz člana 2. Uredbe o načelima za utvrđivanje unutrašnje organizacije organa državne službe u Unsko-sanskom kantonu.

Ovim rješenjem, Abdiću je također naređeno da bez odlaganja u roku od 8 dana mora poništiti ugovore o djelu kojima je zaposlio Kantarević Samira i Abdić Šemsudina.

Abdiću je zabranjeno da ubuduće vrši postavljanje i unapređenje državnih službenika i namještenika suprotno Zakonu o državnoj službi.

Ovo rješenje je odgovor Ministarstva pravosuđa i uprave Unsko-sanskog kantona na prijavljene nezakonite radnje Abdića i njegovih poslušnika od strane Sindikalne organizacije Jedinstvenog općinskog organa uprave općine Velika Kladuša.

Cijelo rješenje možete pročitati OVDJE.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša