Subota, Maj 11, 2019
Velika Kladuša 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
3. Novembar. 2018., Lifestyle
Znakovi koji otkrivaju da li trebate okončati vezu

Ako ste ikada savjetovali prijatelje da prekinu veze jer je očigledno koliko su loše zbog situacija koje im se neprestano ponavljaju, probajte biti objektivni i sagledati i svoju vezu pravim očima. Ne postoji način da nekog natjerate da prekine, to je odluka koju mora donijeti sam.

Kada provodite dosta vremena s nekim, on ili ona vrlo vjerovatno postaju vrlo naporni. Pod naporni se smatra puno više od iritantnog žvakanja ili ostavljanja odjeće po podu. Ovdje je riječ o mnogo većim stvarima, kao što je njihov način postojanja, prenosi Mens Health.

“Mislim da se svi dovedemo u situaciju gdje se pitamo da li smo sposobni tolerisati neke stvari. A ako svaka sitnica postane naporna, moramo se zapitati, zašto smo još uvijek u vezi?”, kaže psihologinja Lawrence Siegel.

Svaki par se svađa te je to bitan dio veze. Međutim, ako su vaše svađe ispunjene nezadovoljstvom i ako ne uspijevate riješiti probleme kojih je sve više, onda to postaje signal da imate mnogo većih problema.

“Ako počnete razmišljati o stvarima koje ne radite u svom životu jer vas sprečava veza, tada nezadovoljstvo ulazi na velika vrata. Ako osjećaj sigurnosti i povjerenja počne da se ljuja, pojavljuje se crvena zastava”, kaže Siegel.

Također, veoma bitan znak jeste vaša želja da provodite vrijeme sami. Svi trebamo i zaslužujemo vrijeme koje ćemo provesti sami sa sobom, ali ako počnete zamišljati situacije i događaje bez vašeg partnera, vrijeme je da razmislite o prekidu.

Napravite korak nazad i pokušajte zamisliti budućnost s vašim partnerom. Da li vas ono što vidite ispunjava srećom ili strahom?

“Ako vam se u glavi počnu pojavljivati sumnje te ako niste sigurni kako bi vaša budućnost izgledala to onda predstavlja loš znak za vašu vezu”, kaže Siegel dodavši da je vrlo bitno zapitati se šta dobijate iz te veze, da li je to dovoljno i da li ona u sebi sadrži išta pozitivno.

Čak i ako ste na sve ove činjenice odgovorili potvrdno, to ne mora značiti da morate odustati od vaše veze. Pitanje koje se sada postavlja jeste da li ste spremni pokušati opet? Svaka veza ima loše i dobre dane te će se u svakoj pojaviti teži dijelovi koje nećete lako prevazići.

“Da li je ovo kraj ceste ili ćete stvoriti raskrsnicu? Neko od vas mora biti odrasla osoba, mora proglasiti pauzu i izjaviti da je vrijeme da se neke stvari stave na svoje mjesto. Pokušajte otvoreno razgovarati s vašim partnerom, recite mu sve što osjećate i tražite od njega isto. Ukoliko se čini da ne možete riješiti probleme, raziđite se. Bolje je biti sretan sam, nego nesretno zauzet”, zaključila je Siegel.

ZADNJE VIJESTI IZ Lifestyle

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori