Nije važno šta jedete već kada ~ VKportal.BA
Subota, Maj 11, 2019
Velika Kladuša 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
27. Juni. 2016. u 11:19, Izvor vijesti: buka
Nije važno šta jedete već kada

Ljudi koji preskaču obroke, jedu u pokretu ili kasno uveče lošijeg su zdravlja od osoba koji imaju redovne porodične obroke, utvrđeno je najnovijim istraživanjem.

Autori analize nutritivnih efekata na osnovu navika u ishrani su sugerisali da vreme obroka kao i grupni obroci imaju pozitivne efekte na zdravlje i dijetetske rezultate.
Naučnici sa Kraljevskog koledža u Londonu i sa Univerziteta u Sao Paolu su u studiji objavljenoj u Britanskom žurnalu za ishranu rekli da je neophodno sprovesti još istraživanja kako bi se utvrdio efekat neredovnih i nepravilnih obroka na verovatnoću razvoja dijabetesa tipa 2, visokog krvnog pritiska i gojaznosti.

Doktorka Gerda Pot, predavač prehrambenih nauka na Kraljevskom koledžu u Londonu i koautor studije je izjavila: “Izgleda da ima istine u izreci ‘ Doručkujte kao kralj, ručajte kao princeza, a večerajte poput siromaha’. Međutim, ovo zahteva dalju istragu“.

“Iako smo danas informisaniji i svesniji šta treba jesti, i dalje se vodi polemika oko pitanja koji obrok nam daje najviše energije”.

“Iako dokazi ukazuju da je unošenje kalorija kasno uveče povezano sa gojaznošću, daleko smo od razumevanja da li snabdevanje tela energijom preko hrane treba da bude ravnomerno raspoređeno u toku dana ili doručak treba da bude najobilniji obrok”, rekla je dr Gerda.

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori