Petak, Mart 22, 2019
Velika Kladuša 1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
16. Februar. 2018., Velika Kladuša Izvor vijesti: reprezent.ba
Zbog podignute optužnice od strane Tužilaštva USK, suspendovan komandir Policijske stanice Velika Kladuša!
Piše: Esad Š.

Sa pozicije komandira Policijske stanice Velika Kladuša, 02. februara 2018. godine suspendovan je Samir Hušidić, zbog optužnice koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo USK-a, a koja se odnosi na ugrožavanje sigurnosti, objavio je portal reprezent.

Ovu informaciju ovaj protal je doznao neposredno nakon što se desila, ali su ipak željeli iz zvaničnih izvora saznati o čemu se zapravo radi.

Nakon telefonskog razgovora sa Snežanom Galić, portparolkom Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a, uputili su, kako je bilo i dogovoreno, pismeni zahtjev za ovu informaciju.

Upit je glasio: Da li je sa mjesta komandira PS Velika Kladuša smijenjen odnosno suspendiran Samir Hušidić? Ako jeste, zbog čega je to učinjeno, odnosno šta su razlozi? Ako je Hušidić suspendiran, ko je imenovan na njegovo mjesto i na čiji se to prijedlog čini?

Na ovaj upit od portparolke Galić dobili su pismeni odgovor koji vrijeđa zdrav razum, jer nije odgovoreno na pitanje već se barata propisima i članovima Zakona o radu, a sve kako bi se izbjegao traženi odgovor.

U vezi Vašeg e-maila kojim tražite podatke o radno-pravnom statusu radnika ovog Organa, obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti udovoljiti Vašem zahtjevu iz razloga što je članom 30. Zakona o radu (Službene novine FBiH broj 26/16) propisano da se lični podaci radnika ne mogu prikupljati, obrađivati, koristiti ili dostavljati trećim licima, osim ako je određeno zakonom ili ako je to potrebno radi ostvarivanja prava i obaveza iz radnog odnosa – piše između ostalog u dobivenom odgovoru.

Međutim, ovaj kladuški portal nije odustao, te je iz drugih izvora doznao slijedeće:

Kantonalni tužilac Adnan Kapić krajem prošle, 2017. godine podigao je optužnicu protiv Samira Hušidića zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 2. Krivičnog zakona FBiH. Nakon suspenzije Hušidića, poslove komandira Policijske stanice Velika Kladuša obavlja Asim Bašić. Policijski komesar je odgovoran za donošenje odluke o privremenoj suspenziji.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori