Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 15° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
16. Oktobar. 2018., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: usn.ba
ZAUSTAVITI UHLJEBLJAVANJE! Sutra smjena Vlade USK!

Za sutra je u Bihaću zakazana sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona u 13 sati, na kojoj će biti razmatrana samo jedna tačka dnevnog reda – smjena Kantonalne vlade. Kako javlja FTV, inicijativu za smjenu, od aktuelnih 30 poslanika, potpisalo je njih 19.

Iako rezultati općih izbora u BiH održanih 7. oktobra još nisu ni utvrđeni, a ni potvrđeni, stranke koje namjeravaju formirati buduću vlast bez SDA na ovaj način žele prevenirati dodatnu štetu koju SDA može nanijeti svojom vladavinom.

Ovu informaciju je potvrdio i Rifet Hozanović, jedan od osnivača A-SDA, koji kaže da na ovaj način stranke koje žele praviti novu vlast bez SDA žele preventivno djelovati.

– Sama činjenica, da niko ne želi formirati novu vlast sa SDA, stvara paniku u njihovim redovima i mi smo već svjedoci rezultata tog straha jer se obavljaju brzinska zapošljavanja, smjene upravnih odbora i šta još sve ne. Smjenom stare Vlade spašavamo građane od novih nepravdi, a možemo slobodno kazati da štitimo i njih same od njihovih novih, a ujedno i posljednjih grešaka. Vrijeme koje je preostalo staroj Vladi omogućava stvaranje dodatnih problema kojima je ovaj kanton već opterećen i nije bilo druge mogućnosti nego ih spriječiti u tome – kaže Hozanović.

On ističe da, iako će aktuelna Vlada USK vjerovatno do imenovanja nove nastaviti djelovati u tehničkom mandatu, će to ipak spriječiti, kako je kazao, „daljnji potop“ tog kantona od, eventualno, novih loših poteza SDA.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori