Ponedjeljak, Februar 18, 2019
Velika Kladuša -3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
8. August. 2018., BiH Izvor vijesti: sdp.ba
Vrhunski stručnjak i veliki humanista dr. Bakir Nakaš, dao podršku Denisu Bećiroviću

Angažman dr. Bakira Nakaša tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i tokom opsade grada Sarajeva, kao hirurga u Državnoj bolnici Sarajevo, istinski je primjer humanosti i borbe za opstanak ne samo pojedinaca, nego i čitavog društva.

Sa svojim izvanrednim intelektualnim i organizatorskim sposobnostima djelovao je sigurno u svim kriznim situacijama. U Bećiroviću dr. Nakaš vidi čovjeka koji će nastaviti borbu za Bosnu i Hercegovinu kakvu je zamišljaju istinske patriote i socijaldemokrate. U pismu podrške stoji:

„Temeljna načela ljudskog života, društva, pa tako i politike su pravednost, ljudskost i znanje. Polazim od činjenice da je Bosna i Hercegovina danas duboko nepravedno društvo u kojemu je egzistencija mnogih kategorija građana neizvjesna.

Nepravda je svugdje, od samog zdravstvenog i obrazovnog sistema, pa sve do nepravednih pravila kojima se uređuje ekonomija. Nepravda je opteretila bh. građane i podstakla nepovjerenje, razočaranost i gubitak nade u svijetlu budućnost.

Bećirović svojim radom vraća pravdu i moral u politiku i pokazuje kako želi postići da se ljudi vrednuju prema radu, uspjehu i kvalitetu. Svakim svojim korakom iskazuje istinski patriotizam. To nije konvencionalna ocjena koja se daje u ovom momentu, već bitna karakteristika i bogatstvo njegove osobnosti.

Okupio je tim stručnjaka, ne samo stranačkih, već i puno šire, s kojima se bori za promjene u svim sferama bh društva. Bećirović želi u politiku vratiti poštenje, pravdu, predanost radu i sve one vrijednosti za koje se trebamo boriti ukoliko želimo boljitak Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Za mene, predsjednik mora biti nositelj nacionalnih vrijednosti, od kulturnih do političkih. Mora štititi nacionalne interese i afirmirati i boriti se za svoj nacionalni identitet. Bh. javnost je već prepoznala ljudski i profesionalni kvalitet Denisa Bećirovića i vjerujem da će to pokazati i na izborima.“

ZADNJE VIJESTI IZ BiH

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori