Subota, Maj 11, 2019
Velika Kladuša 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
3. Septembar. 2017., Humanost Izvor vijesti: usn.ba
Velika Kladuša: Jedanaestomjesečna Nejla Lakić je teško bolesna i treba našu pomoć

Nejli Lakić koja ima nepunih godinu dana sa samo osam mjeseci dijagnosticiran je retinoblastom, zloćudni tumor koji se razvija u stanicama mrežnice oka.

Preporučeno je liječenje u inostranstvu i od 25. augusta Nejla se nalazi u Essenu u Njemačkoj na liječenju. Pregled ultrazvukom nažalost potvrdio je da Nejla ima retinoblastom u oba oka.

 

Nejla je imala i MRI pregled, a nalazi tog pregleda koji će pokazati da li se tumor proširio ili ne biće poznati narednih dana. Prvi blok kemoterapija sa kojima će doktori pokušati da smanje i unište tumor se sastoji od 6 kemoterapija koje bi Nejla trebala primati svakih 21 do 28 dana u zavisnosti kako se bude osjećala. Kako je na svom facebook profilu napisao Nejlin otac, Armin te kemoterapije koštaju oko 20 hiljada eura. U slučaju da kemoterapije ne budu djelovale kako treba na oba oko mora se vršiti operacija koja košta dodatnih 5 hiljada eura. Troškove liječenja Nejlini roditelji, Armin i Sedina koji inače žive u Crvarevcu nisu u mogućnosti snositi sami i ovo je prilika da pomognemo svi u skladu sa svojim mogućnostima. Naše malo njima je puno, a sve što žele jeste da njihova malena princeza ozdravi, bude sretna i nasmijana djevojčica. Želja nam je svima ista, sigurno je.

 

Za uplate iz inostranstva za liječenje malene Nejle Lakić:

IBAN: SI56 2900 0008 5848 737

SWIFT: BACXSI22

Broj kartice: 6771921000000070942

 

Za uplate iz BiH:

Raiffeisen Bank dd BiH

Sadina Lakić

Broj žiro računa: 1613000076805625

ZADNJE VIJESTI IZ Humanost

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori