Nedjelja, Juli 21, 2019
Velika Kladuša 31° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
26. Februar. 2012., Velika Kladuša
Uspješno završena humanitarna akcija za Zuhdiju Škrgića

Humanitarna akcija „Pomozimo da mladi Zuhdija Škrgić dobije bubreg“, koju je sredinom decembra prošle godine pokrenula Mreža nevladinih organizacija i Mjesna zajednica Velika Kladuša sa press konferencijom održanom u subotu, 25. februara, u uredu Mjesne zajednice Velika Kladuša uspješno je završena, ali još nije zaključena s obzirom da se očekuje prispjeće novčanih sredstava iz Indiane (SAD) koja bi trebala do kraja ovog vikenda da budu na računu Zuhdije Škrgića.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zahvaljujući brojnim donacijama građana Velike Kladuše, USK-a, BiH, ali i naših sugrađana koji žive i rade u SAD-a i širom Evrope, u toku akcije prikupljeno je preko 95.000 KM i na ovaj način svi učesnici akcije su pomogli da se spasi život ovog osamnaestogodišnjaka iz Velike Kladuše koji bi trebao uskoro da otputuje u Francusku u grad Toulouse na transplantaciju bubrega.

Ostatak novčanih sredstva od 40.000 eura koliko košta transplantacija bubrega biće iskorišten za Zuhdijin postoperativni oporavak. Naime, cijena trenutne terapije kreće se do 860 KM, a nakon operacije terapija će se kretati u iznosu od oko 1.100 KM koju će Zuhdija morati koristiti godinu dana.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Zuhdija nije prisustvovao press konferenciji, ali u njegovo ime i u ime cijele porodice Škrgić, svim prisutnima se obratio Zuhdijin brat Elvir.

Šefik Šakinović, Kladuščanin iz Sjedinjenih Američkih Država koji je bio jedan od pokretača svih aktivnosti ove humane akcije u SAD-a stigao je u Veliku Kladušu i sa sobom donio dio novčanih sredstava koja su prikupljena u Americi.

Sve aktivnosti u toku ove humanitarne akcije odrađene su uspješno. Podsjećamo, krajem januara i u toku februara u velikokladuškim kafićima „Grand“, „Petica“ i „Lacoste“, te discoclubu „EX“ organizirani su humanitarni koncerti, a koncerti su također održani i u nekoliko američkih gradova. Održan je i malonogometni turnir, te su kasice za prikupljanje novčanih sredstava bile postavljene u brojnim kafićima, kladionicama, supermarketima i trgovinama širom općine.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori