Srijeda, Septembar 18, 2019
Velika Kladuša 13° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
17. Oktobar. 2018., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: usn.ba
Smijenjena Vlada USK s premijerom Huseinom Rošićem na čelu

Kako saznajemo, Skupština USK izglasala je nepovjerenje Vladi USK s premijerom Huseinom Rošićem na čelu. Za smjenu je glasalo 17 zastupnika, šest je bilo protiv,  dok sudržanih nije bilo.

Izglasavanju nepovjerenje Vladi USK prethodila je smjena predsjedavajućeg Skupštine USK Nijaza Hušića (SDA). Za novog predsjedavajućeg Skupštine imenovan je Rasim Pajić (ASDA).

Podsjećamo, 18 zastupnika Skupštine USK zatražilo je danas pismenim putem od već bivšeg predsjedavajućeg Skupštine Nijaza Hušića sazivanje vanredne sjednice u 13 sati.

Zahtjev su potpisali zastupnici ASDA, SDP-a, DF-a, Nezavisnog bloka i DNZ-a. Iako nije predložen dnevni red, nezvanično saznajemo da će spomenuti zastupnici tražiti smjenu aktuelne vlade i imenovanje nove do kraja trenutnog mandata odnosno 7. novembra.

Nakon što je na konferenciji za novinare  Nijaz Hušić upoznao javnost da je sazvao sjednicu za petak, 18 potpisnika je postupilo u skladu sa svojim zahtjevom u kojem su tražili da predsjedavajući sazove 25. vanrednu sjednicu danas u 13 sati, a nakon što on to nije uradio, sjednicu je sazvao njegov zamjenik Mladen Lonić kojeg je 18 potpisnika ovlastilo u svom zahtjevu na taj potez.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori