Ponedjeljak, Novembar 18, 2019
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
18. Novembar. 2019., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: USN.ba / VKportal
Smijenjen predsjedavajući Skupštine USK Agan Bunić

Na vanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona koja je održana danas smijenjen je predsjedavajući Agan Bunić.

Smjena Bunića uslijedila je zbog eksplicitnog snimka koji je osvanuo na stranici Pornhub, a za smjenu je glasalo 16 zastupnika, protiv je bilo šest, dok je suzdržano bilo također šest zastupnika.

Smjenu Bunića podržali su zastupnici SDA, DF-a, POMAK-a, Naše stranke i Laburisti. Zastupnici SDP-a, Nezavisnog bloka i Ilda Alibegović, nezavisna zastupnica, bili su suzdržani. A-SDA je bila protiv, a Bunić i zastupnica Ifeta Kadić su napustili skupštinsko zasjedanje prije samog glasanja.

Sporni snimak zbog kojeg je Bunić smjenjen ničim ne dokazuje da se zaista radi o Buniću, što uveliko potvrđuje priču da se radi o montiranom procesu gdje su glavni akteri pojedinci iz SDA.

Prema riječima sada već bivšeg predsjedavajućeg, razlog ove smjene leži u nastojanjima opozicije da uzme vlast, a on je već ranije kazao kako u vlast ne želi sa Laburističkom strankom, što mu je bilo ponuđeno.

Također, presedan je i glasanje zastupnice Naše stranke sa SDA i podrška prijedloga SDA s obzirom na stav Naše stranke kada je riječ odnos i podrška nacionalnim strankama. Međutim, zastupnica Alibabić je kazala da je stav Naše stranke sličan stavu PoMAK-a, te da ovo nije koaliranje sa SDA i Laburističkom strankom.

Dobro upućeni izvori tvrde kako je poslanik POMAK-a Zikrija Duraković ipak spreman za ulazak u vlast sa SDA, Laburistima i DF-om, ali onaj presudni glas za rušenje aktuelne vlade još nedostaje i po svemu sudeći da će ostati nedostižan za SDA i Laburističku stranku koji bi u eventualnoj novoj vladi bili glavni nosioci iste.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton