Ponedjeljak, Novembar 25, 2019
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
25. Novembar. 2019., Velika Kladuša
Saopćenje za javnost OO A–SDA Velika Kladuša

Dana 25.11.2019.godine u haremu Gradske džamije u organizaciji  Koordinacionog odbora boračkih udruženja 92-95. Općine Velika Kladuša, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine položeno je cvijeće i odata počast poginulim pripadnicima A R BIH i ratnog sastava policije R BiH.

Istom događaju prisustvovali su i članovi Stranke demokratske aktivnosti ( A-SDA), građani i patriote Velike Kladuše koji su još jednom potvrdili kontinuitet pripadnosti državi BiH kao i svim značajnim datumima iz dalje i bliže prošlosti.

Prigodnim riječima obratio se Nijaz Miljković, ratni komandant 506. Kladuške brigade koji je prisutne podsjetio na važnost 25. novembra i održavanja Prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a gdje su udareni temelji državnosti BiH.

Žao nam je da jedna politička stranka iz Velike Kladuše zloupotrebljava ovakve događaje pripisujući u medijima organizaciju ovakvog događaja sebi.

Ovakvi događaji, događaji iz naše bliže prošlosti ne mogu se pripisivati nijednoj političkoj stranci već isključivo svima onima koji su dali svoj doprinos u stvaranju i izgradnji jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Svim građankama i građanima u domovini i dijaspori želimo čestitati Dan državnosti BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša