Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 15° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
28. Juli. 2018., Velika Kladuša Izvor vijesti: dnzbih.ba
Saopćenje za javnost DNZ BiH- Krajiška stranka

26.07.2018.godine je u uredu Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Velika Kladuša održana sjednica Kolegija, te tim povodom DNZ BiH- Krajiška stranka izdaje sljedeće:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

U četvrtak 26.07.2018.godine je održana sjednica Kolegija OV-a Velika Kladuša s jednom tačkom dnevnog reda, koja je glasila „Migrantska kriza i stanje sigurnosti na području Općine Velika Kladuša“. Na sjednici su iznesene informacije vezane za migrantsku krizu, što je ponukalo Predsjedavajućeg da ponudi nekoliko zaključaka vezanih za taj problem, iako Kolegij vijeća niti može niti ima nadležnost da donosi nove zaključke zaobilazeći Općinsko vijeće. DNZ BiH – Krajiška stranka i njeni vijećnici su bili na tematskoj sjednici koja je održana nedavno na temu migranata i podržali su sve zaključke, te su ukazali na probleme i nesposobnost vlasti kako lokalne, tako i vlasti s viših nivoa u smislu rješavanja tog problema.Vladajući svjesni da ne postoji većina u OV-u, žele da ovlasti Općinskog vijeća prenesu na Kolegij, što je jasno kršenje Poslovnika o radu, takav način rada DNZ BiH – Krajiška stranka neće podržati, jer je Općinsko vijeće institucija, koja treba da funkcionira. DNZ BiH – Krajiška stranka smatra da migrantska kriza ne može i ne smije biti izgovor i alibi za stavljanje problema lokalnog stanovništva u drugi plan.

Na osnovu toga smo jučer tražili ZAKLJUČKOM , koji je usvojen (protiv bili predstavnici Laburističke stranke) da se održi redovna sjednica u što hitnijem roku, a gdje bi se na dnevnom redu našla i tačka vezana za migrantsku krizu, ali isto tako i tačka dnevnog reda na kojoj bi se našao i izvještaj o „reviziji budžeta“ o trošenju budžetskih sredstava, gdje se jasno može uočiti da se novac građana troši nenamjenski, netransparentno, nerealno, smatramo da je to izuzetno bitna tačka za raspravu na OV-u, jer taj novac u budžet uplaćuju naši građani.

Također smo upozorili Predsjedavajućeg da se ne pridržava Programa rada OV-a za 2018.g.  kojeg je Vijeće usvojilo, te da sjednice OV nije bilo već tri mjeseca, iako postoje i materijali i potreba da se iste održavaju i rezultiraju određenim  odlukama, zaključcima i preporukama.

DNZ BiH Krajiška stranka još jednom upozorava da pored problema migranata, vladajuća većina treba i mora znati  da i lokalno stanovništvo ima određene probleme, koje je neophodno rješavati. Jedno od tih problema su i isplate šteta nastalih od prirodnih nepogoda, koje još uvijek nisu isplaćene.

Također ukazujemo i na neprofesionalno izvještavanje lokalnog radija Velika Kladuša, koji su u svom izvještaju u nabrajanju izglasanih zaključaka, namjerno izostavili  ovaj o hitnom održavanju sjednice OV-a. Upozoravamo menadžment radija  Velika Kladuša da su dužni transparentno, potpuno i tačno prenositi informacije i da su oni javno poduzeće.

PRESS SLUŽBA DNZ BiH – KRAJIŠKA STRANKA

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori