Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
17. Decembar. 2018., Velika Kladuša Izvor vijesti: DNZ KS
Saopćenje za javnost DNZ-a BiH – Krajiške stranke

Zabrinuti odnosom općinske vlasti općine Velika Kladuša, prema javnim preduzećima i javnim ustanovama, DNZ BiH -Krajiška stranka izdaje slijedeće :

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Komično je da se Izvještaji o radu za 2017. godinu raspravljaju u decembru 2018. godine, a još tragikomičnije su suituacije da se za sva JP i JU sredinom ili krajem decembra ove godine raspravlja o njihovima planovima za rad u ovoj godini koja ima još 15 dana. Rezultat je to neuspješnosti i nesposobnosti vladajuće elite.

Pored toga, doslovno, niti jedno javno preduzeće ili javna ustanova, a ima ih 4 JP (Komunalije,VIK, Veterinarska stanica i Radio-televizija Velika Kladuša), 2 JU (Centar za kulturu i Centar za socijalni rad), kao i 1 JZU (Gradska apoteka), nisu uspjela izbjeći direktni udar i nesnošljiv pritisak vladajućih, sa direktivama da se moraju kreditno zadužiti a zatim da svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu moraju staviti pod hipoteke i na kraju da sav dobiveni kreditni novac daju, bezuslovno na raspolaganje, vladajućoj eliti koji će ga po svojoj volji „ulagati“ i nastaviti eksperimentirati a sav taj uglavnom uludo potrošeni novac vraćat ćemo svi mi građani općine Velika Kladuša.

Svi oni koji su se opravdano usprotivili takvim pritiscima i ludim idejama kažnjeni su tako da njihovi Izvještaji o radu i poslovanju nisu dobili podršku vladajuće elite i ocjenjeni su negativni iako su im svi ekonomski pokazatelji pozitivni pa su čak poslovali i s finansijskom dobiti (Gradska apoteka) ali bez iz jedne marke pomoći iz budžeta općine što je još veći uspjeh. Takve vladajuća elita nemilosrdno kažnjava jer oni ne vole uspješne, savjesne i odgovorne. Oni vole isključivo poslušnike, potrčkarala i klimoglavce.

S druge strane slijepe poslušnike vladajuće elite, koji nemaju svoj stav, te su podlegli bahatosti ”kofer eksperata” nagrađuju jer njihovi izvštaji su podržani iako su svi ekonomski pokazatelji bili negativni čak bi poslovali sa velikim gubicima da nisu imali snažnu podršku iz budžeta općine ali taj nakaradni i nezakoniti standard nameću vladajući.

Svemu ovome svjedočili smo na XXII sjednici Općinskog vijeća.

PR DNZ BiH – KRAJIŠKA STRANKA

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori