Četvrtak, Oktobar 3, 2019
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
12. Novembar. 2017., Tehnologija Izvor vijesti: pcchip.hr
Samsung predstavio Exynos 9 Series 9810 SoC, temeljen na 10 nm

Samsung je predstavio Exynos 9 Series 9810 SoC čip koji će vjerojatno biti ugrađen u slijedeću generaciju Galaxy telefona, Galaxy S9, koji se očekuju iduće godine.

Samsung je najavio novi napredni mobilni procesor u Exynos 9 seriji, izrađen na 10nm FinFET Exynos 9810 dolazi sa upakiranom trećom generacijom samsungovih prilagođenih CPU jezgri, a također dolazi s nadograđenim GPU-om. Samsung također nudi podršku za Gigabit LTE modeme koji može ponuditi, ono što Samsung naziva industrijskom prvom 6CA (carrier aggregation) podrškom.

Ovaj novi Exynos 9 Series 9810 SoC izrađen je na drugoj generaciji 10nm procesne tehnologije, jer je već ranije ove godine predstavljen, Exynos 9 Series 8895. Podržava LTE Cat. 16 s brzinama preuzimanja do 1Gbps i brzinama prijenosa do 150Mbps (Cat 13). Ovaj čipset je već korišten u Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 +, kao i phabletu Galaxy Note8.

Kao što već znamo početkom iduće godine Qualcomm planira lansiranje svog novog Snapdragon 845 SoC-a, koji bi se po svemu sudeći, mogao smatrati glavnom konkurencijom Exynosa 9 serije 9810 SoC. Prema neslužbenim izvorima Snapdragon 845 SoC bi trebao biti izrađen na novom, bržem i učinkovitijem procesu izrade od 7 nm. Zanimljivo je spomenuti da bi i premijera novog Snapdragona 845, trebala biti baš na Galaxy S9, koji je u planu za proljeće sljedeće godine.

Za buduće Samsungove flagship modele, tvrtka najavljuje da će zadržati Infinity Displays koji omogućuju da 5,8-inčni i 6,2-inčni zasloni dolaze u kompaktnom faktoru oblika. Tako da bi sljedeća generacija Galaxy-a trebala zadržati iste veličine zaslona, ​​kao i istu zakrivljenost kao što je sada na Galaxy S8 i Galaxy S8+.

Piše: D.Ž.

ZADNJE VIJESTI IZ Tehnologija