4. Februar. 2015., Humanost Izvor vijesti: cazin.net
Samohrana majka dvoje djece iz Trnova (V. Kladuša) treba Vašu pomoć

Tročlana porodica Mujkić, majka i dvoje maloljetne djece, žive u dosta teškim životnim uslovima u Trnovi –Alatuša, općina Velika Kladuša. Ova 31-godišnja samohrana majka najviše pati zbog svoje djece, sina Ernada (4 godine) i kćerke Erne (8 godina), jer im ne može priuštiti ono što druga djeca imaju i što im je djetinjstvo, koje bi im trebalo biti najljepši dio života, tako teško.

Mala djevojčica, s kojom je majka imala komplikacija pri porodu, ali je, srećom, sve dobro završilo, ide u treći razred. Nema novca ni za kvalitetan školski pribor, knjige i sve ostalo što joj je potrebno za školu. Ono odjeće što imaju ne drže u ormaru jer ga nemaju. U neuslovnoj kući u kojoj žive nema vode niti odvoda za sudoper, u kupatilu imaju samo postavljenu šolju.

Ne traže novac. Žele samo normalno živjeti. Ova majka samo želi da vidi osmijehe na licima svoje djece, Ernada i Erne. Njima je zapravo bilo kakva pomoć dobrodošla. Sad su im najviše potrebna drva, s obzirom da je zima oštra i hladna, kućne potrebštine, stvari za ličnu higijenu…

Ako želite pomoći ovoj porodici, možete ih pronaći na adresi Trnovi 275 ili ih kontaktirati na sljedeći broj telefona: 061/096-967.

ZADNJE VIJESTI IZ Humanost

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori