Subota, Maj 11, 2019
Velika Kladuša 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
26. Maj. 2017., Biznis Izvor vijesti: NN
POTVRĐENO: Mercator se vraća u BiH, preuzima Konzum i Velpro!

Ramljak je izjavio da će Mercator preuzeti Konzum i Velpro u Bosni i Hercegovini, te se obavezao da će vratiti sve dugove dobavljačima

 Ante Ramljak, povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor, ocijenio je na današnjem sastanku u Sarajevu, da sve kćerke u BiH koje su proizvodnog karaktera posluju veoma dobro, ali da Konzum i Velpro posluju sa nezadovoljavajućim rezultatima. Dodao je da će zbog toga, Mercator preuzeti Konzum i Velpro u Bosni i Hercegovini, te se obavezao da će vratiti sve dugove dobavljačima.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o pravcu rješavanja problema u ovom koncernu i njegovim firmama-kćerkama u BiH. Sastanku su prisustvovali ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, te povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor, Ante Ramljak, koji je predstavio Akcioni plan sa konceptom i pravcem rješavanja problema u ovom koncernu i njegovim firmama-kćerkama u BiH.

Takođe, prisustvovao je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, predstavnici nadležnih BiH i entitetskih institucija, “Agrokorovih” kompanija u BiH i predstavnici “Agrokora”.

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori