Nedjelja, Juli 21, 2019
Velika Kladuša 36° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
2. Mart. 2012., Velika Kladuša
OV Velika Kladuša: Priznanje ministru Emdžadu Galijaševiću

Na svečanoj sjednici OV Velika Kladuša povodom Dana općine medju brojnim priznanjima pojedincima i kolektivima samo jedno kantonalno, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK  dobilo  je javno priznanje najvišeg zakonodavnog organa ove  općine. Praktično, to je jedina kantonalna ustanova koja je po mišljenju Kladuščana zaslužila priznanje. To nije osalo neprimijećeno.

 Priznanje  nas je obradovalo, jer rijetko se dogadja  da nas nagradjuju. Ali, da ne budemo previše skromni, trudili smo se  da u  saradnji  sa vrlo ažurnom administracijom općine realiziramo značajne projekte– kaže  Emdžad Galijašević , resorni ministar.

Općina Velika Kladuša  je prošle godine za projekte vodosnabdijevanja  iz kantonalnog budžeta  dobila 220.000 KM , zatim su tu sredstva od pretvorbe  poljoprivrednog  u gradjevinsko  zemljište ( 130.000 KM) , dok je najviše novčanih sredstava , oko 700.000 KM  došlo u vidu  podsticaja  za kladuške mljekare  i  druge poljoprivredne proizvodjače. Ministar  Galijašević ističe da  kladuški mljekari  zajedno sa Cazinjanima prednjače.

Ovo ministarstvo  je najkooperativnije od svih kantonalnih institucija  , ne samo  u mandatu ministra Galijaševića nego i prije toga. Nije odlučujuće koliko je novčanih sredstava došlo  preko pomenutog ministarstva i ne treba sve gledati kroz  materijalnu stranu – ističe Admil Mulalić, načelnik općine Velika Kladuša.

Dodaje  kako  nekoliko godina  njegova administracija radi projekte  u kontinuitetu u ovoj oblasti. On jedino  „strahuje“ da  pohvala  ovom ministarstvu  ne bude „mač sa dvije oštrice“  i da se politički dušebrižnici ne počnu raspitivati  zašto tolike pare odoše u Veliku Kladušu.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori