Subota, Maj 11, 2019
Velika Kladuša 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
1. April. 2019., Velika Kladuša Izvor vijesti: reprezent.ba
Općinski “prvaci” u pohodu na novac mjesnih zajednica: Općina Velika Kladuša želi naš novac

U cijelosti prenosimo objavu sa bloga Huseina Sejke Mekanovića, predsjednika Mjesne zajednice Glinica.

Poštovani stanovnici Mjesne zajednice Glinica! U subotu 30.3. 2019. godine od 10:00 do 12:00 sati dopodne u vrnogračkoj osnovnoj školi »1. mart« održan je sastanak predstavnika velikokladuških mjesnih zajednica i predstavnika Općine Velika Kladuša (članovi općinske delegacije bili su: Elvira Abdić Jelenović, Sulejman Silić, Senad Okanović, Senad Šehić, Alen Vidović, Sebila Dervić Melkić, općinska vijećnica Refika Purić i poslanik u kantonalnom parlamentu Rasim Kantarević).

Na spomenutom sastanku (na kojem sam i sam bio prisutan) predstavljena je već stara publikacija sa sadržajima koji se direktno ili indirektno tiču funkcionisanja odnosno rada Savjeta svih četrnaest velikokladuških mjesnih zajednica. Nakon uvodnih izlaganja ubrzo je postalo jasno zbog čega je uopće organiziran taj sastanak. Naime, prisutnima se obratila šefica općinskog Računovodstva Sebila Dervić Melkić i najavila skorašnje ekspresno zatvaranje svih računa i podračuna mjesnih zajednica, te automatski prijenos novčanih priloga sa tih računa i podračuna u centralni trezor odnosno na račun Općine Velika Kladuša.

Pošto mi se čini takav način zatvaranja računa i podračuna mjesnih zajednica previše ishitren i milo rečeno vrlo sumnjiv, želim da znate da kao predsjednik Savjeta mjesne zajednice Glinica ne želim tek tako i bez Vašeg znanja da predstavnicima Općine Velika Kladuša posredujem Vaš prikupljeni novac za vrijedne infrastrukturne projekte (asfaltiranje puteva). Još u toku današnjeg dana kontaktirat ću članove građevinskih Odbora i upoznati ih sa svojom odlukom. Ako bude potrebno sazvat ćemo i Zbor građana na koji ćemo pozvati i najviše predstavnike Općine Velika Kladuša. Osobno se zalažem zato da Vam se što prije vrati sav prikupljeni novac i želim da znate da za taj novac ja ne želim biti odgovoran odnosno da ga neću bez Vaše dozvole izručiti pohlepnim, najvišim predstavnicima Općine Velika Kladuša.

Husein SEJKO MEKANOVIĆ

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori