Srijeda, Septembar 18, 2019
Velika Kladuša 13° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
30. Novembar. 2014., Humanost Izvor vijesti: abc.ba
Ona ima 34 godine i sve što sada želi je ŽIVOT!

Bišćanka Sandina Abdihodžić (34) oboljela je od karcinoma dojke i za nastavak liječenja u Frankfurtu (Uni klinik) potrebno joj je najmanje 25.000 EUR, a tačan iznos bit će poznat u slijedećih 7 dana, kako je pregled u ovoj klinici zakazan za 05.Decembar. Ovoj mladoj ženi i majci dvoje djece, šestogodišnjeg Vernesa i četverogodišnje Sarah, profesorici matematike, karcinom dojke dijagnosticiran je 2012. godine.

Hirurški zahvat

Odmah je urađen hirurški zahvat, a nakon toga je podvrgnuta i hemo i radioterapiji. Tokom svih redovnih kontrola nakon liječenja Sandinino stanje je bilo zadovoljavajuće i liječenje se smatralo uspješnim.

Na posljednjoj kontroli, 24. septembra ove godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu utvrđeno je da se karcinom vratio, odnosno metastazirao na mozak i pluća.

Kako je riječ o kompliciranoj situaciji, liječenje je potrebno nastaviti van granica Bosne i Hercegovine s mnogo konkretnijim i kompleksnijim metodama liječenja koje nije moguće obaviti u BiH nego na poliklinici UNIKLINIK u Frankfurtu.

APEL

Ovim putem obraćam se svim ljudima dobre volje, velikog srca i otvorene duše da podrže akciju u prikupljanju sredstava koja su neophodna za nastavak lječenja, koje bi trebalo obaviti što prije, a nadamo se da ćemo termin za početak lječenja dobiti početkom narednog mjeseca, istakao je Sabinin suprug Admir.

Svi koji žele, sredstva mogu uplatiti na brojeve žiroračuna: 

  • Sandina Abdihodžić  3061153832929062 „Hypo Alpe Adria Bank“ ili
  • Admir Abdihodžić na broj 3385002508146088 „UniCredit Bank“.

ZADNJE VIJESTI IZ Humanost

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori