Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
8. Mart. 2019., Velika Kladuša Izvor vijesti: VKportal.BA / Trend
Okrugli sto: Perspektive mladih u Krajini

Perspektive mladih u Krajini, naziv je Okruglo stola koji je održan 7. marta u Velikoj Kladuši. Na okruglom stolu učestvovali su akteri radijskog serijala Pozitivna Krajina-mladi pričaju, koji je emitiran posljednjih mjeseci na Trend radiju, kao i predstavnici Udruženja i organizacija sa područja Kantona.

Uvodničari na Okruglom stolu bili su urednik Trend radija Mersad Sarajlija, menadžer u firmi SC DIOSS Harić Ćerimović i glumica i novinarka Erna Begatović. Najviše pažnje izazvalo je izlaganje o izazovima i perspektivama mladih u realnom sektoru koji je taj koji stvara novu vrijednost. Da bi mladi bili hrabriji kad je u pitanju realni sektor, zaključak je da mlade ljude treba ohrabriti u borbi sa nametnutim sistemom a istovremeno potaknuti lokalnu samoupravu da im pomognu u ostvarivanju njihovih poslovnih poduhvata.

Prisutni su zaključili i da mladi ne protestvuju na ulicama i trgovima, već svoje nezadovoljstvo ispoljavaju na najradikalniji način, odlaskom iz zemlje. Da bi se ovaj trend bar smanjio, zajednica bi mladim ljudima trebala omogućiti da kroz projekte realiziraju svoje poslovne ideje. Kad je u pitanju kultura, prisutni su zaključili da je potrebno izraditi kulturnu strategiju Kantona i svake lokalne zajednice posebno.
Kako nam je rekao glavni organizator Okruglog stola, urednik Trend radija Mersad Sarajlija, na ovaj događaj bili su pozvani i predstavnici Ministarstva obrazovanja USK i predstavnici Općine Velika Kladuša međutim niko se nije odazvao na poziv.

ZADNJE VIJESTI IZ Velika Kladuša

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori