Utorak, Novembar 19, 2019
Velika Kladuša
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
13. Novembar. 2019., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: usn.ba
ODLUKA MUP-a USK: U petak blokada svih migrantskih kampova u Krajini, izaći smiju samo ako idu na granicu

Operativna grupa za rješavanje migrantske krize u Unsko-sanskom kantonu danas je održala sjednicu na kojoj je zaključeno da će od 15. novembra biti uveden 24-sati policijski sat za migrante na području USK.

Ministar unutrašnjih poslova USK-a Nermin Kljajić i ministrica zdravstva Nermina Ćemalović saopćili su ovu informaciju nakon sastanka koji je bio za*voren za javnost.

Kako je rečeno, ukratko, ide se u blokadu Bire i Mirala koja će biti ozbiljnija od dosadašnjeg ograničavanja kretanja migranata.

Ministar Kljajić je između ostalog rekao kako se radi o apsolutnoj blokadi kretanja. Van Bire i Mirala će se moći kretati samo oni koji žele okušati sreću i krenuti rutom prema državnoj granici u namjeri da uđu u Hrvatsku.

Također, navedeno je da će kamp Vučjak ne samo ostati dalje ostati aktivan nego će biti posljednji kamp koji će se za**oriti.

Ide se u blokadu Bire i Mirala, naredba policiji u toku dana, najkasnije sutra. Potpuna kontrola kretanja, vani mogu samo oni koji idu na granični prijelaz.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton