Utorak, Maj 21, 2019
Velika Kladuša 15° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
28. Juni. 2018., Unsko-Sanski Kanton Izvor vijesti: normala.ba
ODLASCI Allahimanet, Hodža!

Iz Demokratske fronte USK , tužna ili sretna vijest, kako za koga- Farko Hodžić Hodža podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika.

Molim vas, zar je dotle došlo?!

U službenoj obavijesti za medije najavljena je sjednica Kantonalnog odbora DF-a USK sinoć u 18 sati sa dvije tačke, prva “klasična priča” o izborima a druga o drugu Hodži.

Šejtan je odnio šalu.

Ogroman broj medijskih napisa i pritisak prorijeđenog i razočaranog članstva i javnosti izgleda da je doveo do kraja prije vremena “predsjednički mandat” Farke Hodžića, poznatog po uzrečici “molim vas”.

Ovu stranku i njene “lidere” , pomenutog Hodžića, Ekrema Prošića Maršala , Amira Murića već mjesecima pa i duže odlikuju brojne nezakonitosti, nepotizam, rad za ličnu korist i interese porodice   i stranačkih  prijatelja. Svi oni preko Stranke  zapošljavaju  i uzimaju štose uzeti da za sebe i članove porodice,a  članstvo nikada  i “ne dođe na red” u ovim “poslovima”.

DF se dodatno profanisao suradnjom  sa Laburistima osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića pa sa Babom zajedno održavaju na površini Vladu Huseina Rošića. Licemjerje DF  nije samo izum Hodže i Maršala i Murgeta nego i njihovog   Prijesednika.

Željko Komšić je  ugasio DF u Velikoj Kladuši i izbacio  iz Stranke svoja dva vijećnika jer su koalirali sa Fikretom Abdićem. No, zažmirio je na Svoje Veliko Šmekersko Sarajevsko Oko   kada su isto učinili u krajiškoj parlamentarnoj većini Hodža i Maršal.

-Nećemo klati bika zbog kile mesa-poručio je jednom svom sada već bivšem članu koji je KOmšića upozorio na Farku Hodžića i njegove prljave igre.

I gdje smo sada.

DF je skoro ugašen u više od polovine krajiških gradova.

Hodža, Maršal i Murge, taj (Ne)sretni Trijumvirat   stranačke vlastele   ponašali su se kao goniči robova prema svom članstvu, izigravali njihovo povjerenje  i uništavali dugoročno stranačku infrastrukturu.

U Krajini se priča da su roditelji  plašili djecu  Njima Trojicom.

Onda su se , kako se nezvanično čulo, “uhvatili za vratove” oko stranačke liste.

Hodža je , nezvanično, bez znanja KO DF USK poslao “svoju listu”,a Maršal je  na dan kad je održana  posljednja redovna sjednica Skupštine USK “krenuo sa listom”  u Sarajevo.

Bijesan ko Direktor  kad mu ne izglasaju izvještaj.

Rasplet  i Epilog  se zna.

Hodža je Trener bez Igrača, sad ga svi  napuštaju. Nema ni Golmana, ni Bekova, ni Prednjeg Veznog, ni Srednje Linije, ni   Napada, ni Živog Zida.

Sve ih je “Prodao”.

Sad se Javio Selektor iz Sarajeva i odobrio Svilen Gajtan.

Allahimanet , Hodža.

ZADNJE VIJESTI IZ Unsko-Sanski Kanton

Nastavljanjem korištenja našeg portala, slažete se sa korištenjem kolačića. više informacija

Postavke kolačića za ovu web stranicu su podešena na "prihvati kolačiće" kako bi vam pružili najbolje moguće iskustvo surfanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete na "Prihvati" ispod onda su pristali na ovo.

Zatvori